Vaidišová chtěla na Štvanici předvést víc. Je ale ráda, že si zase zahrála doma

Tenistka Nicol Vaidišová se poprvé od svého návratu na kurty představila na domácím turnaji. Na Prague Open na pražské Štvanici, kde se jí dostalo velmi vřelého přivítání od fanoušků, skončila bývalá světová sedmička ve čtvrtfinále.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nicole Vaidišová se mohla na turnaji Prague Open spolehnout na podporu diváků

Nicole Vaidišová se mohla na turnaji Prague Open spolehnout na podporu diváků | Zdroj: ČTK

I tak se ale aktuálně 260. hráčka světového žebříčku dočkala na štvanickém centrkurtu potlesku a poděkování od diváků, kteří Vaidišovou mohutně povzbuzovali i za nepříznivého vývoje.

„Celí týden byli úžasní, chtěl bych jim za podporu poděkovat. Byla jsem hrozně ráda, za takové podmínky,“ řekla pražská rodačka po vyřazení s o 119. míst výše postavenou Španělkou Toro-Florovou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tenistka Nicole Vaidišová potvrdila, že na pražskou Štvanici ráda přijede i příští rok

„Mrzí mě, že nebudu hrát o víkendu, chtěla jsem předvést víc. Jsem ale ráda i za dva dobré vyhrané zápasy a za to, že jsem vůbec mohla hrát doma,“ potvrzuje Vaidišová, že si po dvou operacích tenis znovu užívá.

A i kvůli publiku se chce za rok na Štvanici vrátit. „Když to bude možné a žebříček bude tam, kde by měl být, tak určitě přijedu. Ráda tady hraju, akorát jsem tady dlouho nehrála, tak jsem nevěděla, do čeho jdu. Bylo to super,“ podotkla 26letá tenistka.

Na druhé semifinále na okruhu ITF od návratu sice Vaidišová v Praze nedosáhla, ale v novém vydání žebříčku WTA se i tak posune o minimálně dvacet míst výš.

Do semifinále na Štvanici prošly dvě české tenistky, Vaidišová končí

Číst článek

„Takhle to neberu, teď prostě hraju, potřebuju zůstat zdravá a už se tolik nepotýkat se zdravotními problémy. Chci odehrát co nejvíc zápasů a turnajů,“ uvědomuje si bývalí fedcupová reprezentantka.

Teď si ale odpočine. Na rozdíl od elitních tenistů a tenistek nemá totiž v plánu přesun do zámoří na poslední letošní grandslam US Open. Vaidišová potrénuje a představí se až na zářijových asijských turnajích.

„Fyzička jako taková je tím nejmenším, mám super kondičního trenéra, který mě dal za rok a půl úplně od nuly dohromady. Čtyři roky jsem ale tenisově nepřemýšlela, musím se do koloběhu vrátit,“ nastiňuje Vaidišová na co se teď bude při trénincích soustředit.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme