Vánoční koledy jako příprava na finále Masters. Spoluhráčka Šafářové může být světovou jedničkou

Tenistky Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová budou hrát o deblový tiul na Turnaji mistryň v Singapuru. Ve finálovém zápase se od devíti hodin utkají s ruskou dvojicí Makarovová, Vesninová a ve hře toho bude mnohem víc než pohár pro vítězky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová

Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová | Zdroj: Reuters

Napětí před důležitým zápasem mohly zmírnit i některé netradiční aktivity, třeba zpívání vánočních koled. „Měly jsme čepičky a zvonečky. Musely jsme zpívat nějakou tenisovou vánoční písničku,“ směje se Lucie Šafářová.

Sice je teprve konec října, jenže jde o poslední společnou akci obou hráček, takže už by na natáčení videa pro ženskou tenisovou organizaci WTA nebyl jindy čas.

Přehrát

00:00 / 00:00

Finále Lucie Šafářové bude sledovat reportér ČRo Jaroslav Plašil

Zatímco zpívat, uslyší fanoušci tenistky zřejmě až někdy v předvánoční době, o jiné sváteční aktivitě Lucie Šafářové a Bethanie Mattekové-Sandsové se možná dozvědí brzy. Američanka dorazila do Singapuru s přáním oslavit společně Halloween a ten bude po Turnaji mistryň ve znamení komiksových postav.

„Bethanie už je nachystaná, už se na to těší měsíc. Nechala si poslat nějaké věci z Ameriky. Téma je Marvel,“ vyhlíží americký svátek brněnská tenistka.

Pokud se Šafářové a Mattekové-Sandsové povede dnešní zápas o titul vyhrát, poznáte to i na barvě vlasů. „Bohužel je ve vzduchu sázka, že si obarvíme vlasy narůžovo. Ale doufám, že to bude jen barva na jednou umytí, jenže sázka padla.“

Šafářová může být po devatenácti letech další českou šampionkou ženské čtyřhry na Turnaji mistryň

Číst článek

Zatímco růžová barva z vlasů by měla v případě výhry pouhým umytím zmizet, statistická památka na zápas může být trvalejší. Pokud česko-americký pár porazí letošní olympijské vítězky Makarovovou a Vesninovou, stane se spoluhráčka Lucie Šafářové novou deblovou jedničkou.

„Strašně bych jí přála, aby se to podařilo. Do toho finále Masters, takže motivace je obrovská,“ říká česká tenistka Lucie Šafářová.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme