Ve Stromovce začíná největší tenisový turnaj v Česku. Domácím hráčkám se na něm daří

Na tenisových kurtech v pražské Stromovce vyrostly tribuny, ze kterých můžete celý tento týden sledovat špičkové zápasy. Areál pražské Sparty hostí historicky nejlépe obsazený turnaj ze série WTA v Česku, na kterém se představí i řada fedcupových reprezentantek a předních domácích hráček.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Kateřina Siniaková

Česká tenistka Kateřina Siniaková | Foto: Vojtěch Man

„Je to takový český turnaj,“ naráží loňská semifinalistka Kateřina Siniaková jednak na početné zastoupení, ale také na výsledky.

Před rokem tady vyhrála Karolína Plíšková, v letech 2012 i 2013 Lucie Šafářová. Obě se turnaje zúčastní i letos. Ve svém zatím životním roce 2011 došla až do finále Petra Kvitová a před ní se z titulu radovala Lucie Hradecká.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na vliv domácího prostředí se českých tenistek zeptal před turnajem ve Stromovce reportér ČRo Jaroslav Plašil

Češkám se v areálu Sparty dlouhodobě daří, na nejvyšším stupínku stály v ženském singlu čtyřikrát v posledních šesti letech. Ale někdy je to i svazující hrát doma před svými fanoušky.

„První turnaj, který jsem hrála doma, pro mě byl nejhorší. Jste doma, chcete se předvést. Teď už je to takové normální“ přiznává Kareřina Siniaková, která se časem naučila brát turnaj v domácím prostředí jako každý jiný.

Výhody vidí fedcupová reprezentantka Barbora Strýcová: „Doma moc nejsme a teď spím ve své posteli, snídám u svého stolu, mám kolem sebe lidi, které mám ráda. To je hrozně fajn.“

Domácí pohodlí, blízcí a známí, to všechno může hráčkám pomáhat, a věří v to i nejvýše nasazená Češka turnaje Lucie Šafářová, která překonala složité a dlouhé období bez tenisu a teď stále čeká na svou první singlovou výhru tohoto roku.

„Doba, ve které jsem byla nemocná, byla velmi dlouhá. Člověk musí být trpělivý a nabrat kondici a herní pohodu. Ve čtyřhře se to podařilo nastartovat dobře, teď ještě singl,“ věří hráčka, která vloni vypadla ve Stromovce hned v úvodním zápase.
Hlavní soutěž tam začíná právě dnes, fanoušci tam mají vstup zdarma a mohou využít i kyvadlovou dopravu.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme