Veselému ztíží duel s Djokovićem zdravotní stav. Tělo mě neposlouchá, přiznal tenista

Zápas proti světové jedničce a ještě ke všemu na velkém turnaji před spoustou fanoušků. V životě tenisty neexistuje moc atraktivnějších momentů, jenže třeba Jiří Veselý o tom ani nestačí přemýšlet. Aby mohl důstojně vzdorovat Novaku Djokovićovi, potřebuje být stoprocentně zdravý. A to teď na US Open v New Yorku není.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Veselý zvládl napínavou koncovku zápasu s Tomášem Berdychem a řekl si o pokračování

Jiří Veselý zvládl napínavou koncovku zápasu s Tomášem Berdychem a řekl si o pokračování | Zdroj: Reuters

První duel v New Yorku Jiří Veselý vydřel. Přes indického soupeře cítil šanci postoupit, i když servíroval podání čtvrté či páté jakosti, jak přiznal Radiožurnálu.

Teď by při svém prvním úderu potřeboval tu největší kvalitu, jenže i když lékaři dělají co mohou, není jisté, jestli na to bude mít. Ruka ho bolí už dlouho a český tenista vlastně ani neví proč.

„Poslední týdny jsou pro mě bohužel dost hořké. Nevím, jestli to není nějakým virem, který mám v sobě…“ přiznává Veselý, na kterého se zdravotní problémy nabalily.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jiří Veselý v rozhovoru pro Radiožurnál sdělil, že poslední týdny jsou pro něj dost hořké, tělo ho neposlouchá. Příčinu ale nezná

Vzdával turnaje a kvůli angíně i olympijské hry. Teď má pocit, že spolu všechny problémy souvisejí, a tak připouští, že US Open pro něj může být na nějakou dobu posledním turnajem.

„Zdraví mě poslední měsíc dva vůbec neposlouchá, a dokud nebudu stoprocentně zdravý, určitě na žádný turnaj nepojedu,“ říká Veselý před utkáním s Djokovićem.

Atraktivního soupeře, a co do pohybových schopností podobně výjimečného, má také Jan Šátral. Ten zdravotní obtíže nemusí řešit, a tak může přemýšlet čistě o tom, jak vyzrát na Francouze Gaela Monfilse.

„Je gumový. Když člověk vidí, co tam dokáže udělat, jak se klouže na betonu, to je jeho nejsilnější stránka. Myslím si, že se na něj přijde podívat hodně lidí, protože je to šoumen. Já osobně mám jeho styl hodně rád, takže se těším. Nemám co ztratit, třeba se povede zázrak a vyhraju,“ věří Šátral.

Dva české muže doplňuje v úterním programu i jedna žena. Petra Kvitová se v boji o postup do třetího kola utká s Caglou Buyukakcayovou z Turecka.

Jaroslav Plašil, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme