Veselý burcoval publikum a dostal napomenutí. Češi se musí přizpůsobit metru rozhodčích

Čeští basketbalisté si značně zkomplikovali svůj olympijský sen. Na úvod olympijské kvalifikace totiž podlehli emocím a s Lotyšskem prohráli 59:71 a nezlobili se po tomto výsledku jenom sami na sebe.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalista Jan Veselý

Basketbalista Jan Veselý | Zdroj: ČTK

Přivítání si český tým v Bělehradě představoval zcela jistě jinak, než jaká byla realita. Úvodní duel s Lotyši provázela od úvodu celá řada komplikací - špatná střelba Tomáše Satoranského, rychlá kumulace faulů u hvězdy Jana Veselého a kromě toho i technická chyba kapitána Jiřího Welsche.

„Nebudu se k rozhodčím vůbec vyjadřovat. Nevím, za co jsem dostal technickou. Já jsem předtím udělal chybu, to vím, ale nemá s rozhodčím nic společného, neřekl jsem mu ani slovo,“ nemohl Welsch přijít rozhodčím na jméno.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští basketbalisté nevstoupili do kvalifikace na olympijské hry podle představ a byli trochu rozhozeni výroky rozhodčích

Nutno dodat, že z nejistého metru a přehršle technických faulů byli rozhození i Lotyši. Výroky kvarteta sudích nechápali hráči, fanoušci ani novináři.

Veselý v Bělehradě žije a vstup tedy tak trochu do domácího turnaje si chtěl pořádně užít. Místo toho, když začal po vydařeném bloku tradičně burcovat publikum, začali jej nepochopitelně rozhodčí napomínat. Veselý nakonec kvůli pěti faulům ani utkání nedohrál.

„Myslím si, že po tom bloku, co udělal, byl hodně překvapený, že ho rozhodčí zklidňoval, ať toho nechá. Nevím, jaká jsou teď pravidla, vždycky se to mohlo. Nevím, co je najednou za problém, ale musíme se přizpůsobit všemu, co po nás rozhodčí chtějí a nesoustředit se na to,“ prozrazuje devítibodový střelec zápasu Pavel Pumrpla.

A Češi by se toho měli držet už dnes v utkání proti Japonsku. Kdo v tomto přímém souboji udrží více nervy, bude slavit postup z druhého místa ve skupině do pátečního semifinále. Že to bude zřejmě proti největšímu favoritovi ze Srbska, je už věc jiná.

Michal Jurman, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme