Veselý cestou do Třince oslavil narozeniny, spoluhráči dárky teprve chystají

Ve stínu dnešního mužského wimbledonského finále dorazili čeští daviscupoví reprezentanti do Třince, kde se na konci příštího týdne utkají ve čtvrtfinále této soutěže s Francií. Úvodní den srazu se nesl ve znamení cestování, společenských povinností, prvního tréninku, ale také narozeninové oslavy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oslavenec Jiří Veselý

Oslavenec Jiří Veselý | Zdroj: ČTK

Oslavencem v českém daviscupovém týmu je Jiří Veselý. Česká singlová jednička pro nadcházející duel slaví právě dnes třiadvacet let. A před svými týmovými parťáky se to Veselému dařilo dlouho tajit. Například Adam Pavlásek neměl ani po několikahodinové společné jízdě vlakem o Veselého narozeninách tušení.

Přehrát

00:00 / 00:00

Oslavenci Jiřímu Veselému popřál reportér ČRo Radim Sajbot

„Nevěděl jsem to, nemám takový přehled a bylo to pro mě překvapení. Nic pro něj nemáme, ale třeba nás večer na nějaký dortík pozve, uvidíme,“ věří Pavlásek.

„Není důvod z toho dělat událost. Je to den jako každý jiný. Dáme si nějakou dobrou večeři a to je tak všechno,“ říká Jiří Veselý.

Kvůli nekompromisnímu kalendáři profesionálního sportovce musel oslavit své narozeniny ve více etapách. První, soukromá oslava, proběhla už před odjezdem do Třince.

„Měl jsem pár dní volna, ve středu jsem přiletěl z Londýna. Tři dny jsem byl s přítelkyní, narozeniny jsme lehce oslavili včera, ale bez alkoholu,“ dušuje se čerstvě 23letý Veselý.

Čeští tenisté už mají se společným slavením narozenin zkušenosti. Nejčastěji se malé posezení dělávalo v září, kdy se hraje semifinále Davis Cupu a kdy se narodil Tomáš Berdych. Ten teď v Třinci chybí.

„Zazpíváme si Happy birthday, popřejeme si a bývají i dárky. Samozřejmě dort a uvidíme, co ještě vymyslíme, protože je to narychlo,“ přibližuje nehrající kapitán Jaroslav Navrátil.

„Musíme počkat na Radka s Lukášem (Štěpánka a Rosola, pozn. red), pak si sedneme a popřejeme Jirkovi hodně zdraví i sportovních úspěchů. V poslední době hrál dobře a o víkendu to bude důležité,“ tuší Navrátil.

Do Slezska sice daviscupový tým přicestoval bez Radka Štěpánka a Lukáše Rosola. Oba se však k týmu připojili jen o pár hodin později. Čtvrtfinále proti Francii začne v třinecké hale příští pátek.

Radim Sajbot, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme