Vinciovou smetla i Kvitová. Češky si zahrají o semifinále Elite Trophy

Pivoňková skupina tenisového turnaje v čínské Ču-chaji je zatím čistě českou záležitostí. Italka Roberta Vinciová po Barboře Strýcové podlehla i Petře Kvitové a obě fedcupové reprezentantky se ve vzájemném souboji utkají o postup do semifinále.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Petra Kvitová

Tenistka Petra Kvitová | Zdroj: Reuters

Petra Kvitová po slabší sezoně hraje pouze „Malé Masters,“ jenže s výkony, které předvádí v posledních týdnech, by se neztratila ani minulý týden v Singapuru. Se sedmnáctou hráčkou světa, Italkou Robertou Vinciovou, se ve skupině turnaje Elite Trophy zdržela jen 46 minut.

První set trval dvacet minut a Italka v něm uhrála jedinou hru. Petra Kvitová šla rychle do vedení 3:0 a dominovala především při vlastním podání, kdy získala dvanáct míčků v řadě. Nával vítězných úderů z české strany pokračoval i ve druhém dějství, zápas skončil výhrou Kvitové 6:1 a 6:2.

Pivoňková skupina tak bude mít českou postupující. Včera totiž Vinciovou porazila i Barbora Strýcová a obě české reprezentantky se ve vzájemném souboji utkají o jediné semifinálové místo. Turnaj Elite Trophy se hraje systémem čtyř tříčlenných skupiny, postupuje pouze vítězka.

Tenisový turnaj žen Elite Trophy v Ču-chaji v Číně (tvrdý povrch, dotace 2 214 500 dolarů):
Pivoňková skupina:
Kvitová (3-ČR) - Vinciová (5-It.) 6:1, 6:2.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme