Vítězná jízda pokračuje. Šafářová postoupila do semifinále French Open

Tenistka Lucie Šafářová pokračuje ve vítězném tažení na grandslamovém French Open. Ve čtvrtfinále na pařížské antuce porazila Španělku Garbiňe Muguruzaovou ve dvou setech 7:6, 6:3 a postoupila mezi čtveřici nejlepších hráček. Ve čtvrtek si o postup do finále zahraje se Srbkou Anou Ivanovičovou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Lucie Šafářová se probojovala do semifinále French Open poprvé v kariéře

Tenistka Lucie Šafářová se probojovala do semifinále French Open poprvé v kariéře | Zdroj: ČTK

Šafářová nejprve za stavu 2:3 ubránila podání a následně měla sama hned šest možností jít do brejku. V šestém gamu promarnila čtyři brejkboly, další dva pak za stavu 5:5.

Sada tak dospěla do tie-breaku, v němž udělala Šafářová rozhodující krok třemi body v řadě, díky kterým odskočila z 3:2 na 6:2. Zkrácenou sadu česká hráčka, jenž se po turnaji dostane ve dvouhře do elitní světové desítky, nakonec vyhrála 7:3.

Vůle vyhrát byla obrovská, přiznala Šafářová. Je ráda, že se vyhne Kvitové

Číst článek

Brněnská rodačka skvěle vstoupila i do druhé sady, když využila hned první brejkbol a vedla 2:0. V následném gamu sice poprvé v utkání ztratila podání, ale za stavu 3:2 se podruhé v sadě dostala od brejku, který už udržela.

Po hodině a 53 minutách proměnila třináctá nasazená Šafářová při svém podání hned první mečbol.


Barboře Strýcové se nepovedlo postoupit potřetí za sebou do grandslamového semifinále ve čtyřhře. Na Roland Garros s nizozemskou spoluhráčkou Michaellou Krajicekovou podlehly ve čtvrtfinálovém utkání Australance Casey Dellacquaové a Kazašce Jaroslavě Švedovové 3:6 a 5:7.

Do semifinále smíšené čtyřhry postoupila Lucie Hradecká, která spolu s Polákem Marcinem Matkowským vyřadila sedmý nasazený pár Timea Babosová, Alexander Peya.

Federer končí ve čtvrtfinále

V mužském pavouku skončil už ve čtvrtfinále Švýcar Roger Federer. Pařížský šampion z roku 2009 nestačil poprvé v kariéře na některém z grandslamových turnajů na krajana Stana Wawrinku, jemuž podlehl 4:6, 3:6, 6:7.

Wawrinka si o postup do finále zahraje s domácím Jo-Wilfriedem Tsongou. Ten v pětisetové bitvě udolal Keie Nišikoriho z Japonska 6:1, 6:4, 4:6, 3:6 a 6:3.

Výsledky tenisového grandslamového turnaje French Open

Ženy:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Šafářová (13-ČR) - Muguruzaová (21-Šp.) 7:6 (7:3), 6:3, Ivanovičová (7-Srb.) - Svitolinová (19-Ukr.) 6:3, 6:2.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Dellacquaová, Švedovová (12-Austr./Kaz.) - Krajiceková, Strýcová (13-Niz./ČR) 6:3, 7:5.

Smíšená čtyřhra - čtvrtfinále:
Hradecká, Matkowski (ČR/Pol.) - Babosová, Peya (7-Maď./Rak.) 7:6 (7:4), 3:6, 10:8.

Juniorky:
Dvouhra - 2. kolo:
Vondroušová (1-ČR) - Stefaniová (Braz.) 6:4, 6:2, Kolodziejová (13-ČR) - Podoroskaová (Arg.) 6:2, 6:2.

Muži:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Wawrinka (8-Švýc.) - Federer (2-Švýc.) 6:4, 6:3, 7:6 (7:4), Tsonga (14-Fr.) - Nišikori (5-Jap.) 6:1, 6:4, 4:6, 3:6, 6:3.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme