Vítězná série Kvitové pokračuje, v Pekingu porazila Muguruzaovou

Tenistka Petra Kvitová má s blížícím se závěrem sezony skvělou formu. Na turnaji v Pekingu porazila světovou čtyřku Garbiñe Muguruzaovou hladce ve dvou setech a postoupila do čtvrtfinále. Stále bojuje o Turnaj mistryň a je blízko návratu do elitní světové desítky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová vyhrála první turnaj v sezoně, v Sydney ve finále porazila Karolínu Plíškovou

Petra Kvitová vyhrála první turnaj v sezoně, v Sydney ve finále porazila Karolínu Plíškovou | Zdroj: Reuters

Nejtěžší okamžik osmifinálového zápasu zvládla Petra Kvitová hned v jeho úvodu. Garbiñe Muguruzaová si hned vybojovala brejkbol, jenže ten Češka odvrátila a od stavu 1:1 už na kurtu vládla. Získala pět her v řadě a po půlhodině vyhrála první set 6:1.

Klíčový okamžik přišel za stavu 3:3 ve druhém setu. Španělka přestala zvládat podání. První dvojchybou pustila Kvitovou na shodu, druhou zareagovala na následný brejkbol a svůj servis odevzdala téměř bez boje.

V pohodě hrající tenistka z Fulneku o chvíli později zápas dopodávala od stavu 6:1 a 6:4. Vyhrála už osmý zápas v řadě a postoupila do čtvrtfinále.

Vyřazením Garbiñe Muguruzaové Petra Kvitová posílila své šance na účast na Turnaji mistryň v Singapuru. Španělce se výrazně přiblíží a do konce týdne se může dostat na postupové místo. Ve čtvrtfinále se o něj utká v přímém souboji s Američankou Madison Keysovou. Blízko je i návrat mezi deset nejlepších hráček žebříčku WTA.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme