Vrátím se k tréninku a budu makat, konstatovala po vyřazení z Wimbledonu Kvitová

Patřila mezi největší favoritky turnaje, mnozí experti ji pasovali za nejpravděpodobnější vítězku Wimbledonu. Jenže Petra Kvitová opouští svůj nejoblíbenější a nejúspěšnější turnaj nečekaně brzy. V roli obhájkyně titulu podlehla ve třetím kole Srbce Jelene Jankovićové.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová nestačila ve 3. kole Wimbledonu na Srbku Jelenu Jankovićovou

Petra Kvitová nestačila ve 3. kole Wimbledonu na Srbku Jelenu Jankovićovou | Zdroj: Reuters

„Nic není jako dřív, nic není, jak bejvávalo," zpívají Chinaski, a právě tato slova teď pasují na vystoupení jedné z největších favoritek Wimbledonu.

Petra Kvitová jen málokdy za normálních okolností ztratila na dvorcích All England Clubu zápas, od roku 2010 včetně uhrála pokaždé minimálně čtvrtfinále, dvakrát se radovala z titulu a jednou dosáhla na semifinále. Teď končí senzačně už po třetím kole.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bohužel nejsem robot, mám to tady ráda a mrzí mě, že tady nemůžu zůstat déle, řekla po vypadnutí z Wimbledonu Petra Kvitová

„Určitě jsme všichni očekávali víc, ale ve třetím kole už najdete výborný hráčky a jsou to kvalitní zápasy. Turnaj se v této fázi láme a u mě se zlomil na druhou stranu,“ povzdechla si Petra Kvitová, která ani na svém nejoblíbenějším místě nevylepšila svou zřejmě nejpodivnější sezonu kariéry.

S fyzickým i psychickým vyčerpáním, měsíční přestávkou a návratem. Na druhou stranu, i za této situace, dokázala v roce vyhrát dva turnaje, v Sydney a v Madridu. A kdyby se ji zadařilo i tady ve Wimbledonu, zřejmě by to hodnocení bylo jiné.

„Bohužel nejsem robot, mám to tady ráda a mrzí mě, že tady nemůžu zůstat déle. Musím se nějak dostat zpátky,“ konstatovala nejlepší česká tenistka.

Berdych je v osmifinále Wimbledonu. Vypadly Plíšková i obhájkyně Kvitová

Číst článek

Ale co je stejné nebo minimálně podobné jako dřív, je vztah Petry Kvitové k turnaji. Ani bolestná porážka ve třetím kole prý nic nezmění na tom, že bude Wimbledon nejoblíbenějším místem a také druhým domovem české tenistky.

„Doufám, že to příští rok bude trochu lepší. Udělám pro to všechno. Vrátím se do tréninku, budu makat, abych byla úspěšná třeba i v Americe. A pokud budu zdravá, tak se sem příští rok vrátím,“ dodala Petra Kvitová.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme