Vůle vyhrát byla obrovská, přiznala Šafářová. Je ráda, že se vyhne Kvitové

Tenistka Lucie Šafářová se poprvé v kariéře probojovala do semifinále grandslamového Roland Garros. I v těžkých podmínkách za silného větru výtečně podávala, což třinácté nasazené hráčce pomohlo k vítězství nad Španělkou Garbiňe Muguruzovou ve dvou setech 7:6 a 6:3. Osmadvacetiletá Šafářová má díky výhře jistotu, že se poprvé dostane do elitní desítky žebříčku WTA.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová při čtvrtfinálovém klání se Španělkou Garbiňe Muguruzaovou

Lucie Šafářová při čtvrtfinálovém klání se Španělkou Garbiňe Muguruzaovou | Zdroj: ČTK

Lucie Šafářová semifinalistou Roland Garros. To asi nemůže znít špatně…

Zní to krásně. Doufám, že to ještě nekončí. Jsem šťastná, neočekávala jsem, že bych se mohla dostat takhle daleko. Budu si na to ráda zvykat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tenistku Lucii Šafářovou po postupu do semifinále French Open zpovídal Jaroslav Plašil

Pozvete stejně jako loni ve Wimbledonu na semifinále rodiče?

Ještě jsme se o tom nebavili. Sestra, která naposledy přijela právě do Wimbledonu, říkala, že z pověrčivosti dorazí jedině na finále, aby to nezakřikla.

Na tiskové konference v anglické části jste říkala, že jste před zápasem špatně spala…

Usnula jsem až někdy po půlnoci a probudila jsem se už v šest ráno. Člověk má spoustu myšlenek a emocí, byl to náročný spánek. Když jsem ale nastoupila na kurt, tak adrenalin a vůle vyhrát byla obrovská. Únava rychle mizela.

Vítězná jízda pokračuje. Šafářová postoupila do semifinále French Open

Číst článek

Jak se těšíte na semifinále se Srbkou Anou Ivanovičovou?

Je to příjemnější, že nehraju s Péťou (Kvitovou – pozn. red.). Hrát proti kamarádce je takové blbé, loni v semifinále Wimbledonu to pro mě bylo náročné. Také jsem tam poprvé hrála na centrálním kurtu, což pro mě bylo něco nového. Teď už oba kurty znám, bude to příjemnější.

Tenistka Lucie Šafářová se probojovala do semifinále French Open poprvé v kariéře | Foto: ČTK/AP

Jaroslav Plašil, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme