Vyhráli Veselý v Nottinghamu a Plíšková v Eastbourne, Šafářová se Strýcovou prohrály

Česká tenistka Karolína Plíšková pokračuje ve výborných výkonech na travnatých kurtech. V Eastbourne si ve dvou setech poradila s Australankou Casey Dellacquaovou 6:4, 7:5 a postoupila do osmifinále. Naopak s turnajem se rozloučily Lucie šafářová a Barbora Strýcová. Dařilo se Jiřímu Veselému, který vyřadil ve 2. kole turnaje v Nottinghamu ve dvou setech Američana Smyczeka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Karolína Plíšková postoupila na turnaji v Eastbourne do osmifinále

Česká tenistka Karolína Plíšková postoupila na turnaji v Eastbourne do osmifinále | Zdroj: Reuters

Plíšková, která je po finálové účasti na turnaji v Birminghamu už na 11. místě žebříčku WTA, potvrdila roli favoritky, i když jí soupeřka hodně vzdorovala.

V prvním setu, který trval 32 minut, se rozhodovalo v sedmém gamu. Česká teniska se při podání Dellacquaové dostala do vedení 40:15 a druhý brejkbol dokázala proměnit.

Při svém podání dovolila Plíšková soupeřce pouze dva brejkboly ve čtvrté hře, ale oba odvrátila a pak už při svém podání v první sadě nezaváhala.

Ve druhém setu vedla Dellacquaová 3:0 a 5:2, přesto nakonec Plíšková nepříznivý vývoj otočila a vyhrála 7:5. Utkání zakončila při svém podání čistou hrou.

Lucie Šafářová překvapivě prohrála ve dvou setech se Slovenkou Cibulkovou. Česká tenistka nastoupila k prvnímu utkání od úspěšného French Open a premiéra na trávě jí nevyšla.

První set ztratila v dramatickém tiebreaku, když neproměnila dva setboly. Hned v úvodním gamu druhého setu prohrála podání a ztracený brejk už zpátky nezískala.

Velkou bitvu svedla Barbora Strýcová s Italkou Erraniovou. První set vyzněl jasně pro Italku, ale další dva se rozhodovaly až ve zkrácených hrách.

První tiebreak získala Strýcová jasně 7:1 a vynutila si tak třetí set. V něm obě tenistky třikrát ztratily servis a v tiebreaku nevyužila Strýcová dva mečboly. Italka naopak svůj druhý mečbol proměnila a postoupila do osmifinále.

Lucie Šafářová prohrála v Eastbourne se Slovenkou Cibulkovou | Foto: Reuters

Tenisový turnaj žen v Eastbourne:

Dvouhra - 2. kolo: Karolína Plíšková (8-ČR) - Dellacquaová (Austr.) 6:4, 7:5, Kontaová (Brit.) - Makarovová (4-Rus.) 6:2, 6:4, Stephensová (USA) - Suárezová (5-Šp.) 6:1, 7:5, Petkovicová (10-Něm.) - Garciaová (Fr.) 6:2, 6:4, Cibulková (SR) - Šafářová (3-ČR) 7:6 (9:7), 6:4, Wozniacká (2-Dán.) - Gajdošová (Austr.) 7:6 (7:4), 6:2, Bouchardová (7-Kan.) - Riskeová (USA) 7:6 (7:5), 6:3, A. Radwaňská (9-Pol.) - Falconiová (USA) 6:0, 6:2, Bencicová (Švýc.) - Keysová (12-USA) 6:2, 6:2, Muguruzaová (14-Šp.) - Hercogová (Slovin.) 5:7, 6:3, 6:0, Pironkovová (Bulh.) - Stosurová (16-Austr.) 7:5, 7:6 (7:0).

Jiří Veselý vstoupil vítězně do turnaje v Nottinghamu. Jeho soupeřem byl Američan Smyczek, kterému patří v žebříčku ATP 72. místo. Český tenista předvedl výborný výkon a nedal soupeři žádnou šanci.

V prvním setu dovolil Smyczekovi pouze jeden game za stavu 3:0 a po třiadvaceti minutách proměnil při svém podání druhý setbol a vyhrál 6:1.

Ani ve druhé sadě nepřipustil Veselý žádné komplikace. Ve čtvrté hře sebral soupeři podání a při svém servisu mu nepovolil ani jeden brejkbol. V deváté hře pak ukončil utkání při podání Smyczeka, když využil hned první mečbol.

Výsledky tenisového turnaje mužů v Nottinghamu

Dvouhra - 2. kolo: Veselý (16-ČR) - Smyczek (USA) 6:1, 6:3, Mayer (4-Arg.) - Čong Hjon (Kor.) 6:3, 6:1, Querrey (12-USA) - Giraldo (Kol.) 7:6 (7:4), 6:4, A. Zverev - Bellucci (13-Braz.) 6:7 (7:9), 6:3, 6:4.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme