Vyřadila dvě Češky a možná ji čeká třetí. Serena Williamsová může být opět světovou jedničkou

Karolína Plíšková má před sebou čtvrtfinálový duel grandslamového Australian Open, na kterém je jako jedna z mála nejvýše nasazených tenistek stále ve hře o titul. Největší favoritkou ale není, tou je jedna z nejslavnějších profesionálek historie, Američanka Serena Williamsová, která svou sílu ukázala už dvěma Češkám na turnaji. Lucii Šafářové i Barboře Strýcové.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Serena Williamsová

Serena Williamsová | Zdroj: Reuters

„U Sereny záleží, jak se vyspí. Tenis umí tak strašně dobře, že i když jsem zahrála dobrý zápas, byla jsem pořád vzadu,“ říká Barbora Strýcová o zápasu se Serenou Williamsovou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Po vypadnutí Angelique Kerberové je Serena Williamsová největší favoritkou Australian Open

„Ale Bára ji celkem potrápila. Myslím, že to byl dobrý zápas, ale Serena hraje výborně,“ dodává Lucie Šafářová, která sílu Američanky poznala na současném Australian Open ve druhém kole.

Na grandslamových turnajích většinou platí, že čím blíže má Serena Williamsová k boji o titul, tím vzácněji prohrává. „Pokukuju po ní a myslím, že klame tělem, aniž by chtěla. Leckdy zápasy vyhrává ne úplně pohledně. Ale teď ji čeká nejtěžší test, Kontaová se mi líbila ze všech nejlíp, je výborně připravená,“ myslí si trenér Karolíny Plíškové David Kotyza.

Britka Kontaová teď bude hrát se Serenou Williamsovou ve čtvrtfinále a také tenisová legenda Martina Navrátilová bude na tento duel zvědavá. „Příležitost mají všechny, ale někdo musí porazit Serenu, jinak budou mít problémy,“ přemýšlí legendární Čechoameričanka.

Pokud se to žádné ze zbylých hráček v turnaji nepodaří, získá Serena Williamsová nejen svůj 23. grandslamový titul, ale vrátí se i na ženský tenisový trůn, ze kterého vystrnadí Angelique Kerberovou.

Zastavit se jí může pokusit i Karolína Plíšková. Pokud Češka i Američanka zvládnou své čtvrtfinálové zápasy, o finále se utkají spolu v repríze semifinále US Open. Lounská tenistka nastoupí k duelu s Chorvatkou Lučićovou-Baroniovou na centrálním dvorci Roda Lavera hodinu po půlnoci.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme