Wimbledon obléká tenisty do bílého, ostatní grandslamy jsou ‚zatím‘ pestrobarevné

Wimbledon je jediným grandslamem, na kterém se v neděli uprostřed turnaje nehrají zápasy. A také je stále jediným místem, kde hrají tenisté v bílém. Až na ojedinělé výjimky se tato tradice hráčům zamlouvá, a někteří by ji dokonce přenesli i na ostatní velké akce.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roger Federer stejně jako všichni ostatní je na Wimnbledonu oblečený do bílé barvy

Roger Federer stejně jako všichni ostatní je na Wimnbledonu oblečený do bílé barvy | Zdroj: Reuters

„Klidně bych dala dva, tři turnaje, kde by byla daná barva oblečení, ale to se asi nestane. Na kurtu to ale vypadá dobře. I v deblu, když jsou hráči stejní, tak to vypadá dobře,“ říká třeba Karolína Plíšková, která má pro svůj názor pochopení u své sestry Kristýny.

„Bílá je taková, že je na ní všechno vidět. Ale když se podíváte na kurty je to pěkný, má to tradici a je hezký, když jsou hráči v bílém. Na nějaký turnaj bych třeba dala i černou,“ prozrazuje Kristýna Plíšková, a vlastně se tak podle toho často se sestrou i chovají.

Přehrát

00:00 / 00:00

Wimbledon obléká tenisty do bílého, ostatní grandslamy jsou ‚zatím‘ pestrobarevné

Když hrály ve Wimbledonu se sestrou čtyřhru, nastupovaly obě v souladu se zdejší tradicí v bílém, před tím v Paříži pro změnu oblékly žluté dresy.

„Měly jsme svítivě žluté. je to takové vosí, dobrý.“ Jako vosy by mohly také dráždit s tímto revolučním návrhem. Ne každému se totiž tato myšlenka líbí a třeba Petra Kvitová ji není úplně nakloněná.

„Tady je to speciální vzhledem k tradici a bylo by těžké to zavést i na ostatních grandslamech. Jestli s tím přijdou, tak mě to nevadí, neupřednostňuji žádnou barvu.“

Ale nevypadá to, že by se mělo něco v dohledné době měnit, jeden argument nabízí zatím nejlepší česká tenistka aktuální sezony Lucie Šafářová.

Bílá tenistkám sluší, po utkání se sešly u sítě Denisa Allertová s Caroline Wozniackou | Foto: Reuters

„Marketingově by to pro firmy na oblékání nebylo úplně atraktivní. Když to není jednotná barva, jako je bílá, což je historicky tenisová barva, tak je lepší, když jsme každý v jiných barvách.“

Možná by to nebylo dobré ani pro fanoušky u televize. Už při sledování zápasů z Paříže občas naříkali, že se tenistky a zároveň soupeřky dost často oblékají do stejné barvy, takže si je kvůli tomu pletou.

„Když někdo fandí tenisu, tak by měl hráče poznat,“ usmála se Karolína Plíšková.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme