Wimbledon trápí déšť, organizátoři zrušili volnou neděli

Tenistům a fanouškům ve Wimbledonu často překáží déšť a tak se běžně stává, že několik hodin jenom čekají v šatně nebo pod deštníkem. Najít recept na překonání dlouhé chvíle není snadné, ani pro ty nejzkušenější. Hrát se bude i v neděli.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Wimbledon zpožďuje déšť

Wimbledon zpožďuje déšť | Zdroj: Reuters

„Důležité je co nejvíc odpočívat a snažit se dobře jíst, aby pořád byla energie a motivace. Tělo musí být nabušené i odpočaté. Ale není na to recept,“ říká Barbora Strýcová, která čekala několik dní na svůj první zápas, pak den na to, než ho mohla dohrát a pak znovu před dalším duelem.

Podobně na tom byla i Petra Kvitová. „Tenisový život je hodně o čekání. Čekáme na zápas, na letadlo, na všechno… Tohle mi nevadí, ale není to příjemné hlavně pro lidi venku, to mi přijde smutné,“ vzpomněla si na fanoušky nejlépe postavená Češka na žebříčku WTA.

Přehrát

00:00 / 00:00

Konec deštivého počasí v Londýně vyhlíží i reportér ČRo Jaroslav Plašil

Kvůli deštivému počasí teprve počtvrté v historii poruší pořadatelé slavného Wimbledonu pravidlo o volné neděli, po prvním pátku totiž nejsou dokončené všechny zápasy druhého kola dvouher.

Fanoušci to mají v deštivých dnech velmi složité, pokud se odehrají aspoň dvě hodiny z denního programu, obvykle na grandslamech nedostávají žádné vstupné zpátky. Kromě deštníku se často nemají ani kde pořádně schovat, natož aby mohli přemýšlet, jak se zabavit.

To tenisté jsou aspoň v suchu, mohou si číst, spát nebo aspoň jen tak ležet a snažit se nabrat síly, které čekáním a psychickým vypětím ztrácejí.

„Snažila jsem se i zavřít oči, ale když váš zápas posouvají o půl hodiny, je těžké se uvolnit. Nejlepší je uvolnit se a šetřit energii,“ říká Kvitová.

Síly mohou chybět i v případě, že se tenisté špatně nají, jenže odhadnout při nejistém počasí dobu zápasu a také správnou porci a druh jídla se podle Barbory Strýcové skoro nedá. „Co jíst? Maso je těžké, takže hlavně energetické tyčinky a hodně pít. Já už pak jedla i čokoládu.“

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme