Z Berdycha je třicátník. Po dlouhé době oslaví narozeniny bez daviscupového týmu

Tenista Tomáš Berdych dnes vstupuje mezi třicátníky. V době, kdy má za sebou už pět let nepřetržité účasti v nejlepší světové desítce, může narozeninový den oslavit se svými blízkými. Na rozdíl od minulých let totiž není touto dobou s daviscupovým týmem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenista Tomáš Berdych je připraven v DC proti Srbsku odehrát dvouhry i debl

Tenista Tomáš Berdych je připraven v DC proti Srbsku odehrát dvouhry i debl | Foto: David Kubíček

Den narozenin nejlepšího českého tenisty Tomáše Berdycha se kryje s termínem pro daviscupová utkání. A protože ty zářijová hrával v minulosti pravidelně, zažije teď vlastně po dlouhé době něco nového.

Do Indie nakonec oproti původním plánům nejel, a tak mu reprezentační spoluhráči a členové týmu popřejí na dálku. Určitě něco vymyslí, jen asi narozeninový dort nebo něco podobného posílat nebudou. „Nevím, co by mu z toho vytancovalo,“ usmívá se Radek Štěpánek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tenista Tomáš Berdych slaví třicáté narozeniny. Daviscupový tým u jeho narozenin tentokrát nebude

„Určitě si narozeniny užije, my mu pogratulujeme na dálku,“ doplňuje servisman daviscupového týmu Richard Šodek, jeden z těch, kteří se podílí na vytváření pozitivní atmosféry během reprezentačních akcí.

Tomáši Berdychovi právě touto dobou spoluhráči vymýšleli nejrůznější překvapení, ale nejhezčí ze všech narozeninových oslav prý byla ta nejspontánnější.

„V Rumunsku 2011 to byl asi nejlepší večer, co jsme v Davis Cupu zažili, snad i lepší než oslava prvního titulu. Měl tehdy úplně všechno, sranda byla nespoutaná, ten večer měl úplně všechno,“ vzpomíná Radek Štěpánek.

V Bukurešti tehdy čeští daviscupoví reprezentanti vybojovali záchranu v elitní soutěži, aby ji pak v následujících dvou ročnících slavně vyhráli. Berdych se tehdy projevil jako spolehlivý týmový lídr a s Radkem Štěpánkem navíc vytvořil jen těžko porazitelný deblový pár.

V další olympijské sezoně by ale pátý tenista světového žebříčku mohl opět slavit narozeniny i českým s týmem, když bude los příznivý a nebude se krýt s jeho plánem přípravy, který chce zbytek sportovní kariéry podřizovat hlavně nesplněným individuálním cílům.

„Příští rok je olympiáda a Tomáš prostě musí hrát, jestli na ni chce jet. Jedno dvě utkání nám přislíbil. My teď musíme udělat všechno pro to, abychom se zachránili a byli příští rok úspěšní,“ říká odhodlaně český daviscupový kapitán Jaroslav Navrátil.

Jaroslav Plašil, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme