Z ledové vany ke sci-fi. Šafářová musí v Paříži hodně relaxovat

Tenistka Lucie Šafářová si na dvorcích Rolanda Garrose zahraje se Srbkou Anou Ivanovićovou o postup do finále ženské dvouhry. Česká reprezentantka má vůbec nejnáročnější program ze všech účastnic turnaje. Jako jediná ze všech ještě pokračuje i v deblové soutěži a musí tedy i co nejlépe relaxovat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová se nesvíjí v křečích, ale radostí. Na French Open ještě neztratila ani set

Lucie Šafářová se nesvíjí v křečích, ale radostí. Na French Open ještě neztratila ani set | Zdroj: Reuters

„Zápasy se kupí, ale zatím to zvládám. Musím zaklepat, že zdraví drží, každý den mám hodně rehabilitace nebo ledové vany,“ vysvětluje semifinalistka French Open Lucie Šafářová.

Na ledovou lázeň jsou tenisté zvyklí hlavně z horké Austrálie, tam to ale podle české tenistky jde snáz. Přece jen, když venku bývá větrno a chladněji, jako tomu zatím bylo velkou část letošního Roland Garros v Paříži, člověku se do ještě větší zimy příliš nechce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lucie Šafářová musí na French Open hodně odpočívat, způsoby relaxace zjistil přímo v Paříži repotrér ČRo Jaroslav Plašil

„Je to horší. Když je venku vedro, je to příjemnější. Včera jsem byla v ledové vaně a pak mi na nohy dávali horké zábaly, protože mi potom byla hrozná zima,“ popisuje své nutné relaxační zlo 28letá hráčka, která se po French Open poprvé dostane do elitní desítky světového žebříčku.

Navzdory náročnému fyzickému programu, je v semifinále dvouhry i čtyřhry, se cítí fit. „Jsem hrozně aktivní člověk, ale jo, teď ležím a večer koukáme na filmy.“

„Trenér má trošku jiný vkus, takže jsme skončili u sci-fi. Romantiku na něj vytáhnout nemůžu, on na mě horory taky ne. Říkám, že mám dost dramat na kurtu,“ směje se tenistka, která musela s koučem Robem Steckleym dojít ke kompromisu.

„Na horory se vůbec nedívám, hrozně se bojím,“ říká Lucie Šafářová, která se dnes nemůže bát své soupeřky po patnácté hodině, na hlavním dvorci areálu Rolanda Garrose si zahraje se Srbkou Anou Ivanovićovou o postup do finále ženského singlu.

 

K semifinále singla jsme dnes připojili i semifinále ve čtyřhře! Super vítězství nad prvním párem světa Hingis Mirza! Zí...

Posted by Lucie Safarova on 3. červen 2015

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme