Za výkon se stydět nemusím, řekla po finále na Turnaji mistryň Petra Kvitová

Tenistka Petra Kvitová na svůj další velký titul nedosáhla. V dramatickém finále Turnaje mistryň podlehla Polce Agnieszce Radwaňské 1:2 na sety a v Singapuru skončila jako poražená finalistka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová prohrála ve finále Turnaje mistryň s Agnieszkou Radwaňskou z Polska

Petra Kvitová prohrála ve finále Turnaje mistryň s Agnieszkou Radwaňskou z Polska | Zdroj: Reuters

Ten pocit ještě Petra Kvitová nezažila, jako poražená finalistka velkého turnaje ještě nikdy na dvorci nestála, ale se svou pozicí se dokázala smířit celkem snadno.

„Za výkon se nemusím stydět, byl to dobrý zápas. Soupeřka byla v koncovce lepší a s tím nic neudělám. Přesto je to hezké zakončení individuální části sezony,“ říkala Petra Kvitová, pro kterou to byl v Singapuru hodně zvláštní podnik.

Přehrát

00:00 / 00:00

Za výkon se stydět nemusím, řekla po prohraném finále na Turnaji mistryň česká tenisová jednička Petra Kvitová

Když v roce 2011 vyhrála Turnaj mistryň v Istanbulu, neprohrála ani v jednom zápase. Teď má za sebou jako poražená finalistka více porážek než výher, takže je pro ni těžké závěrečné pocity ze svého snažení v Singapuru popsat.

„Strašně zvláštní turnaj. Asi to extra nepopíšu, ale už včera jsem nevěděla, co se stalo. S jednou výhrou ve skupině jsem odehrála finále. Ale bylo to obohacující, protože jsem prožila i těžké chvíle. Vzhledem k sezoně, jakou jsem měla, kdy jsem dva měsíce nehrála a vynechala dva velké turnaje, a přesto se sem kvalifikovala, to pro mě znamená strašně moc,“ přiznává Petra Kvitová.

Zklamaný nebyl tentokrát ani trenér David Kotyza. Tím spíš, když věděl, že tenistka není zdravotně v pořádku, i když o tom sama hráčka mluvit nechtěla.

 

It wasn't the trophy I wanted but I love this trophy all the same :) Big congrats to Aga and thanks to my amazing fans...

Posted by Petra Kvitová on 1. listopad 2015


„Po Wimbledonu jsem si přál, aby byla připravena na další sezonu. Tohle všechno je bonus. Povedlo se jí americké turné a už účast na Turnaji mistryň byl úspěch. Do semifinále postoupila Petra se štěstím, ale tam to zvládla perfektně. Takže i přes dnešní prohru je to dobré,“ myslí si kouč David Kotyza, který má tak po turnaji úplně jinou náladu než na začátku.

Kvitová neprolomila polskou obranu. Turnaj mistryň vyhrála Radwaňská

Číst článek

Při prvním zápase ve skupině nebyl moc spokojený s tím, co Petra Kvitová na kurtu předváděla, a teď je rád, že odjíždí s mnohem lepšími pocity.

„Nejsem na sebe pyšný, že jsem ztratil nervy, ale tak to je. Jsme jenom lidi a moc bych se v tom nebabral. Péťa to řekla dobře, že jsme si popovídali jiným způsobem, než jsme zvyklí. Řekli jsme si, že musíme bojovat a nakonec buďme rádi, že jsme tady,“ dodal David Kotyza.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme