Záhlavová-Strýcová si zahraje v Lucemburku o titul, dál jdou i Šafářová se Siniakovou

Tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová si zahraje na turnaji v Lucemburku podruhé v této sezoně ve finále. Čtvrtá nasazená hráčka zdolala Němku Monu Barthelovou 6:3 a 6:2. Na turnaji v Moskvě postoupila do semifinále kromě Lucie Šafářové i Kateřina Siniaková.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Záhlavová-Strýcová je v New Havenu ve čtvrtfinále

Barbora Záhlavová-Strýcová je v New Havenu ve čtvrtfinále | Zdroj: Reuters

Záhlavová-Strýcová si k postupu do finále pomohla bezchybným servisem, sama naopak podání Barthelové v prvním setu dvakrát sebrala a sadu získala za 38 minut, když zužitkovala druhý setbol.

Ve druhém mohla jít 28letá tenistka z Plzně už do vedení 4:0, ale německá soupeřka čtyři brejkboly odvrátila a podání tentokrát uhájila. V osmé hře se to Barthelové už ale nepodařilo. Záhlavová-Strýcová ukončila zápas prvním využitým mečbolem.

O druhý titul v kariéře se Záhlavová-Strýcová utká s další německou tenistkou Annikou Beckovou, která v semifinále porazila české překvapení turnaje Denisu Allertovou hladce 0:6 a 1:6 za pouhých 48 minut.

Šafářová musela otáčet

Do osmého vzájemného zápasu s Šafářovou vstoupila mnohem lépe Kuzněcovová, která rychle vedla 4:1. Až poté se dostala Šafařová do tempa, získala pět her v řadě a za 39 minut získala první sadu 6:4.

Druhou sadu mohla za stavu 5:4 Kuzněcovová ukončit při podání české hráčky, ovšem nevyužila ani jeden ze dvou setbolů. Následně sama servis ztratila a Šafářová doservírovala zápas do vítězného konce po druhém proměněném mečbolu.

Soupeřkou Šafářové v souboji o první finálovou účast na moskevském turnaji bude Irina-Camelie Beguová z Rumunska.

Vydřený postup Siniakové

Giorgiová za stavu 5:4 podávala proti Siniakové na zisk prvního setu. Pět brejkbolů při svém servisu odvrátila, ovšem ten šestý už nikoliv a o prvním bodu musel rozhodnout tie-break. V něm Siniaková rozhodla po hodině a osmi minutách čtyřmi získanými míči v řadě.

Ve druhém setu 18letá česká tenistka dostala dvakrát do brejku, ovšem v obou případech následně neudržela svůj servis. Giorgiová dokonala obrat za stavu 5:4, když prorazila Siniakové podání.

V rozhodující sadě nejprve nedokázala potvrdit brejk Giorgiová a následně ani Siniaková. Klíčovou se stala jedenáctá hra, ve které sebrala česká tenistka už posedmé v utkání Giorgiové servis a v následném gamu při svém podání využila třetí mečbol.

Tenisový turnaj v Moskvě (tvrdý povrch):
Ženy (dotace 710 000 dolarů) – dvouhra, čtvrtfinále:
Šafářová (4-ČR) - Kuzněcovová (5-Rus.) 6:4, 7:5, Siniaková (ČR) - Giorgiová (It.) 7:6 (7:3), 4:6, 7:5.

Výsledky tenisového turnaje žen v Lucemburku
Dvouhra - semifinále:
Becková (Něm.) - Allertová (ČR) 6:0, 6:1, Záhlavová-Strýcová (4-ČR) - Barthelová (Něm.) 6:3, 6:2.

Vojtěch Man, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme