Záhlavové-Strýcové se s 43letou spoluhráčkou z Japonska na US Open daří

Tři české tenistky postoupily se svými zahraničními spoluhráčkami do čtvrtfinále čtyřhry na US Open. Andrea Hlaváčková s Číňankou Čeng, Květa Peschkeová se Slovinkou Srebotnikovou a Barbora Záhlavová-Strýcová jde dál s Japonkou Dateovou-Krummovou. Té bude na konci září 44 let a její sportovní dlouhověkost je pro českou reprezentantku velkou inspirací.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Záhlavová-Strýcová postoupila s Japonkou Dateovou-Krummovou do čtvrtfinále čtyřhry na US Open

Barbora Záhlavová-Strýcová postoupila s Japonkou Dateovou-Krummovou do čtvrtfinále čtyřhry na US Open | Zdroj: ČTK

„Je hrozně fajn s ní hrát. Je profesionálkou se vším všudy, ale na kurtu si to umí užít, nervozitu na sobě nenechá znát a pořád se směje,“ říká Záhlavová-Strýcová o své spoluhráčce.

Naopak ve svých deblových soutěžích v New Yorku skončily Klára Koukalová a Radek Štěpánek.

Největším překvapením osmého hracího dne je vyřazení turnajové sedmičky Kanaďanky Bouchardové, která v osmifinále prohrála ve dvou setech s Ruskou Makarovovou.

Poražená finalistka Wimbledonu měla v posledních dnech nevolnosti způsobené náročnými klimatickými podmínkami.

„Vždycky jsem zklamaná z porážky, ale pro turnaj jsem od sebe neměla největší očekávání. Od Wimbledonu jsem bojovala s nepříjemným zraněním, už před US Open jsem věděl, že jsem neměla dokonalou přípravu. Musela jsem dost svého času obětovat tréninku, což vás pak v zápase ovlivní,“ připomněla Bouchardová horší přípravu na poslední grandslam sezony.

Jaroslav Plašil, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme