Zraněný Federer vzdal finále Turnaje mistrů, Djoković šampionem bez boje

Švýcarský tenista Roger Federer kvůli zranění nenastoupil do finále Turnaje mistrů. Trofej tak získal potřetí za sebou a celkově počtvrté bez boje Srsb Novak Djokovič. Místo boje o titul sehrál první hráč světového žebříčku exhibici s Britem Andym Murraym.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roger Federer při utkání na Turnaji mistrů

Roger Federer při utkání na Turnaji mistrů | Zdroj: Reuters

Fanoušci zrovna plnili londýnskou O2 arenu, když před ně předstoupil Federer s Chrisem Kemodem, výkonným šéfem a prezidentem ATP Tour. Omluvili se divákům, že finálový souboj neuvidí a poděkovali za pochopení.

Švýcarský tenista, kterého za týden čeká boj o titul v Davisově poháru proti Francii, vzdal utkání kvůli problémům se zády s tím, že není stoprocentně zdravý na to, aby mohl plně konkurovat světovému hráči číslo jedna.

„Je mi to líto, ale nejsem dostatečně fit, abych hrál. Nechtěl jsem, aby to takto skončilo, ale na této úrovni se bez zad nedá hrát,“ řekl šestinásobný vítěz Turnaje mistrů Federer.

Tenisový Turnaj mistrů v Londýně (tvrdý povrch, dotace 6,5 milionu dolarů):

Dvouhra - finále:
Djokovič (1-Srb.) - Federer (2-Švýc.) bez boje.

Čtyřhra - finále:
B. Bryan, M. Bryan (1-USA) - Dodig, Melo (7-Chorv./Braz.) 6:7 (5:7), 6:2, 10:7.

Jaroslav Plašil, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme