Ztracená kila doháněla pizzou. Dala jsem se do kupy, ujišťuje Kvitová před Australian Open

Něco podobného ještě ve své kariéře Petra Kvitová nikdy nezažila. Do úvodního grandslamového turnaje sezony v Melbourne nastoupí vůbec poprvé bez jakékoli zápasové praxe v Austrálii. Česká tenistka to neudělala naschvál, plány musela zásadně změnit kvůli střevním potížím.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová s trenérským týmem před vstupem do Australian Open

Petra Kvitová s trenérským týmem před vstupem do Australian Open | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

„Dorazila jsem do Číny a druhý den jsem se necítila nejlíp. Vygradovalo to tím, že jsem měla střevní potíže a teplotu. Týden jsem jen ležela v posteli a ani jsem nic nejedla. V Sydney jsem nemohla hrát, byla jsem strašně unavená. V tréninku jsem odehrála jen dva gemy,“ Popisuje svou nedobrovolnou dietu Petra Kvitová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petra Kvitová měla před startem Australian Open uvolněnější jídelníček, zjistili reportér ČRo Jaroslav Plašil

„Už jsem asi nevypadala nijak moc dobře, co mě tak lidé potkávali. Už to bylo dost markantní,“ směje se. Možná, že dost lidí by to uvítalo, zhubnout během několika dní 2 až 4 kila. Jenže, řečeno slovy spisovatele Vančury, tento způsob hubnutí zdá se být poněkud nešťastný.

Ještě na silvestra v Číně nemohla tušit, co ji hned po Novém roce čeká. Alespoň, že to nebylo prvního, ale až druhého a nebude tedy platit známé rčení. „Prvního mi bylo dobře, trénovali jsme. Druhého jsem se začala cítit blbě,“ uklidňuje pověrčivé fanoušky tenistka z Fulneku.

Po vyřešení všech potíží už pár dní v Melbourne trénuje jako zdravá tenistka. I ztracená kila nabrala zpátky.

„Naštěstí se to dalo do kupy. Dojídala jsem se a už jím normálně. I váhu už mám zpátky a cítím se dobře. Nejedla jsem nic smaženého, ale měla jsem třeba pizzu a blbůstky, co už dlouho ne. Bylo to docela dobré, myslím, že to budu dělat častěji,“ usmívá se Petra Kvitová při vzpomínce na porušení přísné životosprávy.

Kvůli nemoci a nucené zápasové přestávce ztratila světová sedmička hned v úvodu sezony pořádnou porci bodů, teď v prvním kole Australian Open ji navíc čeká soupeřka, které na stejném místě před dvěma lety v úvodním kole podlehla, Kumkhumová z Thajska.

Ale toto nejsou věci, které by českou tenistku trápily. „Z mimosezónní přípravy mi tam něco zůstalo. Za těch deset dní jsem neztratila všechno. Je to první zápas sezony a hned na grandslamu. Je to nová zkušenost, ale myslím, že to nějak zvládnu,“

„Teď jsem v klidu. Za chvíli to přijde a budu trošku vyšilovat, ale to k tomu patří. I to rozhodnutí, které v Sydney padlo, znamenalo, že chci být připravená tady. Velké hráčky se připravují hlavně na velké turnaje a myslím, že bych neměla být výjimkou,“ říká Petra Kvitová, která vstoupí do Australian Open hodinu po půlnoci.

Kromě ní se během úvodního dne postupně představí ještě dalších 5 ze 13 českých singlistů v hlavní soutěži. Lucie Hradecká, Klára Koukalová, Kristýna Plíšková, Tomáš Berdych a Jiří Veselý.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme