Odborníci pomůžou po internetu léčit lidi, kteří jsou závislí na marihuaně

Lidé, kteří mají problém s marihuanou, se můžou začít léčit po internetu. On-line poradenství dnes představili experti z organizace Sananim. Zhruba dvouměsíční terapii v rámci projektu "Skončím s hulením" povedou po chatu odborníci, kteří pomůžou klientům zvládat užívání konopí nebo mu přímo předcházet.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Odhalení velkopěstírny marihuany v Církvici na Kutnohorsku (8)

Odhalení velkopěstírny marihuany v Církvici na Kutnohorsku (8) | Foto: Policie ČR

Internetová léčba závislosti na marihuaně funguje podle Josefa Šedivého z poradenské neziskové organizace Sananim téměř stejně jako jakákoli jiná léčba drogové závislosti:

„Člověk má podporu terapeuta, systém mu umožňuje psát si deník a postupně zjišťovat, co ho vede k tomu, že nedokáže odolat marihuaně a naopak, co mu pomáhá vzdorovat.“

Přehrát

00:00 / 00:00

O nové internetové dvouměsíční terapii "Skončím s hulením" mluví Josef Šedivý z poradenské neziskové organizace Sananim

Organizace Sananim počítá s vytížeností 10 až 15 klientů najednou. „Naším cílem je, abychom uspokojili tolik klientů, kolik jich službu bude potřebovat,“ uvádí Šedivý.

Program vychází ze zahraničních zkušeností a je prý velmi úspěšný. Zabírá až v 80 procentech případů.

„80 procent z těch, kteří dokončí léčbu, jsou většinou lidé, kteří mají opravdu velkou motivaci s užíváním marihuany něco dělat. Není úplně jednoduché celým systémem projít. Vyžaduje to opravdu velkou dávku sebekázně a touhy omezit, nebo úplně přestat s kouřením marihuany,“ dodává Šedivý.

Veronika Sedláčková, Michaela Vydrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme