Pracovníci Evropské komise nesmějí používat BlackBerry

Porazí nový Blackberry i-phone? Zatím to vypadá, že asi ne. Po Saúdské Arábii začala mít totiž vůči komunikátorům Blackberry od společnosti Research in Motion výhrady také Evropská komise, jejíž pracovníci BlackBerry nesmějí mít. Komise se přiklonila k modelům od americké firmy Apple a tchajwanské HTC. Důvodem jsou rostoucí obavy o bezpečné používání komunikátorů BlackBerry.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mobilní telefon Apple iPhone

Mobilní telefon Apple iPhone | Foto: Tomáš Adamec

„O jisté nebezpečnosti BlackBerry se hovoří, ale ten problém stále nikdo neidentifikoval a nepojmenoval,“ řekl Luděk Vokáč, specialista na moderní technologie ze serveru mobil.cz.

Zásadním problémem je podle něj fakt, že tato technologie je poměrně rozšířená a pokud by se někomu podařilo prolomit její šifrování, bylo by s sázce obrovské množství dat. BlackBerry je nejoblíbenější e-mailový systém v mobilních telefonech.

Přehrát

00:00 / 00:00

O BlackBerry hovoří na Rádiu Česko specialista na moderní technologie Luděk Vokáč.mp3


Research in Motion uvedla v minulých dnech na trh svůj „i-phone-killer“ – novou verzi komunikátoru Blackberry s názvem Blackberry Torch 9800.

„Je zajímavý především tím, že kombinuje dotykový displej s klasickou vysouvací vertikální klávesnicí. Podobných přístrojů takovéto konstrukce mnoho není,“ uvedl Luděk Vokáč.

Na „chytré telefony“ podle něj dnes sázejí prakticky všichni významní výrobci mobilních telefonů, protože se očekává, že do tří až pěti let předeženou chytré telefony v prodeji ty klasické.

Hlavním trhem BlackBerry je severní Amerika, Kanada a Spojené státy americké.

Martina Mašková, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme