České hlavy z mladé generace umějí spolupracovat s praxí

Již za týden bude jasné, které osobnosti vědy a techniky budou oceněny ve vědecké soutěži Česká hlava. Na slavnostním vyhlášení již devátého ročníku budou překvapením hlavně mladí a talentovaní badatelé.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Motto soutěže Česká hlava

Motto soutěže Česká hlava

Podle jednatele projektu na podporu vědecké a technické inteligence Václava Marka nasbírali mladí vědci zkušenosti v zahraničí a dobře spolupracují s průmyslem, kterému prodávají svoje nápady.

„V prvních ročnících to byly výkony v kategorii citační a teď už se to překlápí, hlavně u těch mladých. Oni mají už ambice nenechat to jen u té výzkumné zprávy. Oni si potom jdou sami individuálně, že si až najdou výrobce,“ tvrdí Marek.

Odborná porota posuzuje vědecké objevy hned v pěti kategoriích. O hlavním ocenění – Národní ceně vlády – už rozhodl nedávno Nečasův kabinet. Malou českou Nobelovu cenu si odnese genetik Jan Svoboda z Ústavu molekulární genetiky.

Lucie Maňourová, Petra Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme