Podle Henycha mohou volby začít. Vše připraveno

Ve volbách dnes a zítra ve volbách rozhodneme, kdo nás bude další čtyři roky reprezentovat v Poslanecké sněmovně. Volební místnosti se otevřou ve 14 hodin. O přízeň zhruba osmi milionů voličů usiluje 25 volebních uskupení, o jedno více než při minulých volbách v roce 2006.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

volební komise

volební komise | Foto: Marián Vojtek

Člen Státní volební komise Václav Henych v Ranním Radiožurnálu připomněl, že podle dosavadních informací se v zahraničí k volbám zapsalo kolem šesti tisíc osob. „Počet může být vyšší, protože řada občanů může mít voličský průkaz vystavený z domova a mohou hlasovat n aktrémkoli našem zastupitelském úřadu.“

Vše připraveno

Podle jeho slov je k volbám všechno připraveno. „Zkouška proběhla v naprostém pořádku, bez komplikací.“ Celkově se na volbách včetně členů volebních komisí podílí zhruba 100 000 lidí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Přípravy na volby shrnul v Raním Radiožurnálu člen Státní volební komise Václav Henych

„Myslím, že už kolem 15. hodiny by mohly v sobotu naskakovat první výsledky z malých okrsků,“ odhadl Henych možnost získání prvních dat z voleb.

„Pokud by byla před volební místností fronta a uhodila 14. sobotní hodina, je podle zákona povinnost nechat odvolit všechny zájemce,“ poznamenal Henych, podle něhož tak nemůže nastat situace, která se stala v nedávných volbách v Británii.

Připomněl také, že volič by měl mít s sebou osobní doklad - občanský průkaz nebo cestovní pas a měl by si zkontrolovat dle vývěsky, zda má k dispozici lístky těch subjektů, které jsou vyvěšeny.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme