S možnými partnery by se mělo podle ODS mluvit i o podnikání a ekonomice

Grémium ODS podpořilo dosavadní vyjednávání o středopravicové vládě. S TOP 09 a Věcmi veřejnými by se podle občanských demokratů mělo navíc ještě mluvit o podnikání a ekonomice. Všechny tři strany se sejdou poprvé dohromady zítra.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Gandalovič (ODS)

Petr Gandalovič (ODS) | Foto: Tomáš Adamec


Nejužší vedení ODS také rozhodlo, že občanští demokraté navrhnou rozšířit okruh programových témat k jednání s TOP 09 a Věcmi veřejnými o bod zabývající se podnikáním a ekonomikou.

Místopředseda ODS Petr Gandalovič je v otázce jednání s oběma stranami opatrným optimistou: „Myslím, že je třeba být opatrným optimistou, protože je jasné, že žádná koaliční jednání nejsou procházkou růžovým sadem. Na druhé straně myslím, že všechny tyto strany jsou si vědomy závazku, který dostaly od občanů.“

Zatímco ODS už postupně jednala se všemi stranami, které překročily 5procentní hranici nutnou pro vstup do sněmovny, mimo komunistů, podobná jednání teď organizuje i sociální demokracie. Dnes odpoledne se budou její zástupci scházet s TOP 09. Podle místopředsedy této strany Miroslava Kalouska ale TOP09 nebude s ČSSD v jedné koalici.

Milan Kopp, Veronika Malá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme