Věci veřejné dnes s ČSSD jednat nebudou. Prý až jindy

Věci veřejné zrušily dnešní schůzku se sociálními demokraty. Strana to zdůvodnila aktuálními programovými vyjednáváními s ODS a TOP 09. Právě s představiteli těchto dvou stran už se zástupci ČSSD v minulých dnech setkali a mluvili s nimi o spolupráci ve sněmovně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radek John, předseda Věcí veřejných

Radek John, předseda Věcí veřejných | Foto: Tomáš Adamec

Podle předsedy Věcí veřejných Radka Johna odložení jednání rozhodně neznamená ‚žádnou nezdvořilost vůči představitelům ČSSD‘ a schůzka by se měla uskutečnit později. Sociální demokracie si teď počká na další vývoj vyjednávání okolo případné koaliční vlády.

„Respektujeme situaci, která nastala. Přizpůsobíme tomu i náš další postup, o kterém rozhodneme v pátek na zasedání předsednictva. Určitě se chceme podílet na povolebním uspořádání jak ve sněmovně, tak ve vládě,“ řekl místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach.

„Dneska se tady samozřejmě vytvořila jakási trojkoalice a my vyčkáme asi zřejmě na to, jak tato jednání dopadnou,“ dodal Škromach.

Zbyněk Zykmund, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme