V Českých Budějovicích se hodně debatovalo o dopravě

Bezmála stovka lidí si vpodvečer přišla v Českých Budějovicích ‚Posvítit na politiky‘. Jinými slovy poslechnout si předvolební debatu Radiožurnálu moderovanou Martinem Veselovským.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Otázky pokládali opět i diváci předvolební debaty v budově českobudějovického rozhlasu

Otázky pokládali opět i diváci předvolební debaty v budově českobudějovického rozhlasu | Foto: Tomáš Adamec

České Budějovice, po Brně druhé město, kde se konala debata Martina Veselovského před komunálními volbami s jednotlivými kandidáty na primátora. Už půlhodiny předem přicházeli posluchači do studiového sálu budějovického rozhlasu, aby je mohli sledovat na místě.

Naprostá většina z přítomných si myslí, že by politici měli řešit dopravní situaci ve městě, protože ta obyvatele trápí nejvíc. „Parkování. Protože tady zaparkovat je opravdu unikum,“ říká jeden z posluchačů. A druhý se přidává: „Je to zřejmě dopravní komunikace. Jako řidič a každodenní účastník na dopravní komunikaci je to velký problém, který je třeba řešit.“

To potvrzuje i další z účastnic odpolední debaty. „Nejvíce mě pálí dopravní situace na Rudolfovské ulici. Pracuji za viaduktem, takže tudy denně projíždím minimálně dvakrát,“ poznamenala.

Debatou tak hýbou především lokální témata. Zorientovat se v komunální problematice Českých Budějovic je prý pro moderátora, který žije v Praze, náročné. „Je to opravdu náročné. Moje vrchní část paměti je nyní naplněna věcmi o Českých Budějovicích. Předpokládám, že zítra ráno už toho budu vědět asi tak jen čtvrtinu,“ řekl Veselovský.

Přehrát

00:00 / 00:00

Předvolební debatu v Českých Budějovicích sledoval i redaktor Filip Černý.

Nyní musí nastudovat materiály Horního Jiřetína. Odtud se bude vysílat další debata. A to 29. září po sedmnácté hodině na Radiožurnálu.

Filip Černý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme