Nejlepší design za rok 2009 je k vidění v Národní technické knihovně

Výroční ceny Akademie designu letos ovládla Národní technická knihovna v Praze. Kromě vítězství v kategorii designér a grafický designér roku si spolutvůrci stavby odnesli také absolutní vítězství Czech Grand design za rok 2009.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Národní technická knihovna Praha-Dejvice, ateliér Projektil, foto: Andrea Lhotáková

Národní technická knihovna Praha-Dejvice, ateliér Projektil, foto: Andrea Lhotáková

U akademiků nejvíce zabodoval nápaditý a praktický mobiliář z ateliéru HipposDesign pro Národní technickou knihovnu a ještě víc pak komplexní vizualizace, informační systém, a další doplňky pro tutéž stavbu ze studia Laboratoř, jmenovitě od Petra Babáka, který se stal také absolutním vítězem Czech Grand Design za rok 2009.

Babák považuje nejvyšší ocenění od mezinárodní poroty za určitou náhodu: "Ne všichni z těch 70 porotců jsou z Čech a je otázka, jak se k nim dostávají informace. Je to asi loterie, jsme samozřejmě rádi."

Vůbec první cenu veřejnosti si odnáší Oficina za podobu TV Prima Cool a objevem roku je mladá designérka Lucie Koldová. Do nejužší nominace postoupila například architektka Eva Jiřičná s kolekcí náhrdelníků. Mezi oceněnými nakonec ale nebyla.

Záznam Slavnostního večera uvidíte 13. 3. od 20.00 na programu ČT 2.

Michal Stahl, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme