Český olympijský dům v Riu nabídne impozantní výhled i pohoštění na střeše

V Brazilském Riu de Janeiru se pro Letní olympijské hry v roce 2016 otevře český dům. Sloužit bude hlavně pro setkávání českých fanoušků se sportovci. Český olympijský výbor v něm navíc uvítá partnerské firmy či důležité sponzory.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vstup do budoucího českého olympijského domu v Riu de Janeiru

Vstup do budoucího českého olympijského domu v Riu de Janeiru | Foto: David Koubek | Zdroj: Český rozhlas

Podle marketingového ředitele Českého olympijského výboru Marka Tesaře se pro český dům v Riu nakonec podařilo najít ideální místo.

„Jsme nedaleko olympijské vesnice, takže to sem sportovci nebudou mít daleko. A ani fanoušci, protože je sem velmi dobrá doprava. Zároveň je to jedna z nejbezpečnějších čtvrtí,“ popisuje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Český olympijský dům v Riu navštívil David Koubek

Dům nabídne například i heliport a hned vedle něj by měly jezdit nové metrobusy, které budou spojovat jednotlivá olympijská sportoviště.

Kolem stavby najdeme vzrostlé palmy a několik jezírek, zaujme ale i výhled na hory v pozadí. Důležitý je také trávník na střeše budovy, kde by se dokonce mělo podávat jídlo, jak jinak než tradiční české.

S českým olympijským domem v Londýně se ale ten v Riu nedá velikostně srovnávat.

„Je to dáno i tím, že vzdálenost Londýna od České republiky byla daleko menší. Takže počítáme s tím, že fanoušků sem přijede výrazně méně než do Londýna v roce 2012," vysvětluje Marek Tesař.

U budoucího českého domu je i heliport, návštěvníkům by ale měly stačit metrobusy | Foto: David Koubek

„Bude to ale zároveň tak trochu další ambasáda České republiky v Brazílii v průběhu olympijských her," dodává Monika Laplace, spolumajitelka firmy, která multifunkční středisko provozuje.

Běžně tento prostor slouží k pořádání nejrůznějších společenských akcí, například svateb nebo setkání zaměstnanců.

David Koubek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme