Letošním tématem přehlídky Designblok je sport. I proto se budou vystavovat kola

Majitelem jízdního kola může být cyklista s tisíci kilometry v nohou i vášnivý sběratel. Pro oba může, nebo nemusí být důležitý design kola. Právě na ten se zaměřilo studio Hippos Design. V těchto dnech chystá výstavu, kde představí výběr šestatřiceti různých kol. Vidět ji můžou návštěvníci Designbloku, který začíná ve čtvrtek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Designblok 2015

Designblok 2015 | Foto: Designblok

„Půdorys je vyztužený čtverec 5x5 metrů a z toho nám vychází grafické plochy, kde budou kola viset. Vytváří to geometrickou strukturu, která má půdorysně jasný řád. Ale když k tomu přijdete, tak vlastně žádný řád nemá, protože každé kolo je originál,“ popisuje designér Radim Babák ze studia Hippos Design připravovanou výstavu.

Tu uvidí návštěvníci od 27. října na holešovickém Výstavišti, kam se po roce vrátila přehlídka Designblok.

87 cyklistických klenotů. Rodina prodává sbírku kol zesnulého herce Williamse

Číst článek

Dvojice Babák –Tobola dala expozici specifický název. „Kola mají spoustu slangů. Který běžný smrtelník nekolař vůbec nezná, proto jsme výstavu nazvali podle druhů sedlovek.“

Někoho osloví jedinečné díly starých kol i závodních speciálů, někteří kolemjdoucí projdou bez povšimnutí.

Záměr má ale výstava jasný. „Je to zábavná platforma osvěty, že kolem nás existuje spousta věcí, které dělal designér a nějak se na ně zapomíná. Vypadají, že vznikají sami. Je dobré je ukázat, protože je každý den používáte. Sklenička nebo tužka. To všechno je design,“ popisuje Radim Babák.

Výstava ukáže kola takových osobností jako je sochař Krištof Kintera nebo cyklotrialista. Ale kolo Radima Babáka, které skládal dva roky, bude chybět. Někdo mu ho před měsícem ukradl.

Ondřej Bambas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme