OBRAZEM: Kdo se dostal do finále Czech Press Photo? Krpálek, Ransdorf i čínský prezident

Porotci Czech Press Photo vyhlásili nominace na vítěze 22. ročníku fotografické soutěže. Kdo zvítězí v jednotlivých kategoriích a kdo získá hlavní cenu za Fotografii roku, se dozvíme 21. listopadu na pražské Staroměstské radnici. Oceněny budou také videopříspěvky. Následná výstava nejlepších snímků potrvá do ledna příštího roku.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lidé, o kterých se mluví – single: Petr Topič (Mafra), Pod dohledem

Lidé, o kterých se mluví – single: Petr Topič (Mafra), Pod dohledem | Foto: Petr Topič

Soutěžící mohli poprvé přihlašovat své fotografie pouze elektronicky, a to do konce září. Letos se pro ně také otevřely dvě nové kategorie: Problémy dnešní doby a Lifestyle.

Mezinárodní devítičlenná porota hodnotila práce 349 fotografů, kteří mají trvalé bydliště v Česku nebo na Slovensku. Celkem musela prohlédnout 5 861 fotografií. Mezi nominovanými jsou jak fotografové deníků, časopisů a agentur, tak i autoři na volné noze.

Nejlepší snímky si lidé mohou prohlédnout na výstavě od 22. listopadu do 31. ledna na Staroměstské radnici v Praze. Cena diváků bude udělena na základě ankety mezi návštěvníky.

Výstavu doplní doprovodný program v nově otevřené galerii Czech Photo Center v Nových Butovicích. Součástí bude mimo jiné řada prezentací vítězných fotografů a besedy s veřejností.

Fotožurnalistická soutěž se koná pravidelně od roku 1995, v roce 2013 se k fotografiím přidalo i video. Loni soutěži dominovalo téma migrace a Fotografií roku se stal snímek Jana Zátorského z Mladé fronty Dnes zobrazující uprchlíky na maďarsko-srbské hranici.

Lidé, o kterých se mluví – single: Milan Jaroš (Respekt), Bývalý premiér Petr Nečas u soudu | Foto: Milan Jaroš, Respekt

Lidé, o kterých se mluví – single: Petr Topič (Mafra), Miloslav Ransdorf přijíždí ze švýcarské banky | Foto: Petr Topič

Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme