Taneční skupina VerTeDance uvádí premiéru projektu Chybění

Chybění je název prvního společného projektu taneční skupiny VerTeDance a choreografa Jara Viňarského, držitele americké taneční ceny Bessie 2013. V představení tančí pět tanečníků, kteří zkoumají, co nám v životě chybí a jestli může být ztráta někdy také výhodou.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Z představení Korekce (uskupení VerTeDance)

Z představení Korekce (uskupení VerTeDance) | Foto: Vojta Brtnický

Původně se mělo na hře podílet šest interpretů, nakonec jich zbylo pouze pět, popisuje tanečnice Tereza Ondrová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Detaily o projektu Chybění popisují tanečnice Tereza Ondrová a choreograf Jaro Viňarský

„Nakonec je nás pět lidí a devět noh. Jedna interpretka je s jednou nohou, tím pádem je z ní i ústřední postava, kolem které se to všechno točí. Zároveň se nesnažíme akcentovat, že je to o hendikepu. Snažili jsme se maximálně potlačit akcentaci sociálního přístupu.“

Premiéru hry uvádí pražské Divadlo Archa dnes od 20 hodin. Kromě Terezy Ondrové se v něm představí i Markéta Stránská, Jaroslav Ondruš, Marek Menšík a Jan Bárta.

„Představení je podle mě hodně poeticko-abstraktní, hodně obrazové, iluzivní. Každý ze skupiny si nese jakousi linku, pro každého z nás je to trochu něco jiného, ale zároveň to není žádné konkrétní chybění, “ dodává tanečnice.

Marina Feltlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme