Výstava Czech Press Photo nabídne kromě fotografií i besedy s autory

Začíná výstava Czech Press Photo. Nejlepší novinářské snímky českých fotografů budou k vidění na Staroměstské radnici v Praze až do konce ledna 2015. Kromě toho jsou na programu i besedy s autory nebo workshopy či semináře.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Czech Press Photo, kategorie Aktualita, 1. místo FILIP SINGER: Začátek, Kyjev, Ukrajina, zima 2013

Czech Press Photo, kategorie Aktualita, 1. místo FILIP SINGER: Začátek, Kyjev, Ukrajina, zima 2013 | Foto: Czech Press Photo

Vystavené fotografie zachycují především problémy současného světa.

„Je tam spousta svědectví i o konfliktu na Ukrajině, uprchlíci ze Sýrie, fotografie z Afghánistánu a další svědectví – třeba o věčném konfliktu Izraele a Palestiny,“ popisuje ředitelka soutěže Czech Press Photo Daniela Mrázková.

Letošní 20. ročník soutěže vyhrál Filip Singer se snímkem z Ukrajiny. A z Ukrajiny jsou i vítězné snímky v kategorii portrét, jejichž autorem je fotograf Českého rozhlasu Filip Jandourek.

Ne všechny snímky na výstavě se však věnují tíživým událostem. „Zvlášť ty v takové té soutěžní kategorii, jako je každodenní život, příroda a životní prostředí ten smutek vyvažují,“ dodává Daniela Mrázková.

Více o letošním ročníku soutěže i doprovodném programu výstavy lze najít na stránkách Czech Press Photo zde.

Zuzana Vlčková, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme