Obhájci silikonových implantátů narazili na tvrdý odpor

Na tvrdý odpor amerických úřadů narazily společnosti a jednotlivci, kteří se snažili prosadit zrušení zákazu používání většiny silikonových prsních implantátů. Federální agentura pro registraci potravin a léků se domnívá, že vědecké poznání nedospělo tak daleko, aby bylo možné s jistotou tvrdit, že novější verze silikonových implantátů jsou bezpečné.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

operace

operace | Foto: Armáda ČR

V americkém Kongresu pokračuje vzrušená diskuse o tom, zda zákaz silikonových prsních implantátů zrušit nebo ponechat. 13 let poté, kdy bylo ve Spojených státech používání většiny prsních silikonových implantátů zakázané, nedoporučil kongresový panel přehodnotit původní rozhodnutí z roku 1992.

Řada žen podala před zákonodárci emotivní svědectví o zdravotních problémech způsobených silikonovým implantátem. Druhá skupina žen je naopak obhajovala, protože zejména ženám postižených rakovinou prsu pomohli vrátit sebevědomí. Řada vědců žádá zrušení zákazu implantátů, vládní experti jsou proti.

Miroslav Konvalina, Vilém Janouš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme