Řek usmrtil Kurdku s dítětem. Uprchlíci v táboře u Soluni zaútočili na policii kamením

V uprchlickém táboře u Soluně zasahovala v neděli večer řecká policie. Uprchlíci zaútočili na policisty kamením po autonehodě, při níž řecký řidič usmrtil syrskou Kurdku a její desetileté dítě. Policie zasáhla proti uprchlíkům slzným plynem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nepokoje v uprchlickém táboře v Soluni skončili podpálením auta.

Nepokoje v uprchlickém táboře v Soluni skončili podpálením auta. | Foto: Giannis Papanikos | Zdroj: ČTK

Podle řecké policie protest začal v neděli večer, když pětatřicetiletou uprchlici a jejího desetiletého syna zachytil automobilem šestasedmdesátiletý řecký řidič.

Uprchlíci auto podpálili a řidič byl předveden k výslechu. Pole policejních zdrojů citovaných agenturou Reuters je obětí autonehody syrská Kurdka.

Na místo dorazilo několik desítek uprchlíků, kteří začali házet na policisty kamení a zapálili i policejní auta. Policisté byli nuceni zasáhnout slzným plynem a podle policie bylo lehce zraněno pětileté dítě.

Uprchlíci reagovali na postup policie při řešení silniční nehody. Žádali strážce pořádku, aby odvezli sraženou ženu a dítě do nemocnice ve svém hlídkovém automobilu, ale policisté to odmítli. V táboře žije asi 1300 uprchlíků a do rána v něm byl postupně obnoven klid.

V Řecku je nyní přes 60 tisíc uprchlíků, z nichž většina jsou Syřané, kteří utekli před válkou.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme