Trumpova nahrávka o ženách má první oběť. Stála místo Bushova synovce

Moderátor americké televize NBC Billy Bush přišel o místo kvůli zveřejnění videa, na němž přizvukoval republikánskému kandidátu Donaldu Trumpovi v obscénních slovech o ženách. Bush se za svou roli na nahrávce, která se výrazně promítla do průběhu posledních dvou týdnů prezidentské kampaně, omluvil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Billy Bush

Billy Bush | Zdroj: Reuters

Vedení pořadu Today, který moderoval, však jeho chování označilo za neodpustitelné, uvedla agentura Reuters.

Pětačtyřicetiletý synovec bývalého amerického prezidenta George Bushe mladšího vtipkuje na jedenáct let starém videu s Trumpem. Tehdy byl nynější prezidentský kandidát úspěšným moderátorem reality show.

Trump zaútočil na vedení republikánů a Američany vyzval k volbám. Spletl se ale o 20 dní

Číst článek

Na zveřejněném videu Trump popisuje, jak se snažil svádět vdanou ženu a jak se od něho ženy nechají osahávat a líbat, protože je slavný a bohatý.

Omluva neexistuje, říká producent

Bush, který byl tehdy moderátorem pořadu o celebritách, se vzápětí po zveřejnění nahrávky omluvil a nyní dodal, že je "velmi vděčný za rozhovory se svými dcerami a za veškerou podporu od rodiny, přátel i kolegů."

Stanice NBC ve stručném prohlášení totiž uvedla, že již není moderátorem ranního pořadu Today, a popřála mu štěstí. Značnou část publika pořadu tvoří zvláště ženy a jeho producent Noah Oppenheim v prohlášení k zaměstnancům napsal, že neexistuje žádná omluva pro Billyho slova a chování.

Trump začal po zveřejnění videa ztrácet v průzkumech veřejného mínění na svou sokyni Hillary Clintonovou a obvinil média z konspirace proti své osobě.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme