Ekvádorci odstřihli Assange od internetu. Podle WikiLeaks kvůli Clintonové

Internetový aktivista Julian Assange údajně nemá od neděle připojení k internetu. WikiLeaks i přesto pokračují ve zveřejňování e-mailů, které se týkají kandidátky na americkou prezidentku Hillary Clintonové.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Julian Assange na archivním snímku ze srpna 2014

Julian Assange na archivním snímku ze srpna 2014 | Zdroj: Reuters

Aktivista Julian Assange přišel o připojení k internetu. Organizace WikiLeaks, kterou Assange založil, z odpojení obvinila Ekvádor, informovala agentura Reuters. Na ambasádě jihoamerické země v Londýně Assange pobývá už přes čtyři roky.

„Můžeme potvrdit, že Ekvádor odpojil Assangeovo připojení k internetu v neděli krátce po publikování projevů Hillary Clintonové pro společnost Goldman Sachs,“ uvedla organizace WikiLeaks v oficiálním prohlášení. Na svém twittrovém profilu také informovala, že „aktivovala náhradní plány.“ Podle Reuters je hlavním správcem profilu na síti právě Assange.

Před americkými volbami WikiLeaks zveřejní důležité informace o kampaních, oznámil Assange

Číst článek

Ekvádorská vláda odpojení od internetu odmítla komentovat, potvrdila ale, že Assangeovi bude i nadále poskytovat azyl. Ekvádorský prezident Rafael Correa ale nedáno prohlásil, že v amerických prezidentských volbách podporuje Hillary Clintonovou, kterou zná osobně.

Právě portál WikiLeaks se v posledních měsících stal největším zdrojem uniklých e-mailů, které se vážou ke kandidatuře Clintonové. I navzdory Assangeovu odpojení od internetu zveřejnil portál v pondělí další e-maily Johna Podesty, šéfa kampaně Hillary Clintonové.

Eva Mošpanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme