Ruská flotila míří do Sýrie. K letadlové lodi se údajně připojily i atomové ponorky

Ruská letadlová loď Admirál Kuzněcov doprovázená dalšími válečnými loděmi pokračuje v plavbě po Středozemním moři a míří k břehům Sýrie, kde má Rusko svou námořní základnu v Tartu. Další vojenská plavidla se k Sýrii blíží od Černého moře.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letadlová loď Admirál Kuzněcov míří k syrským břehům

Letadlová loď Admirál Kuzněcov míří k syrským břehům | Foto: Wikimedia Commons

Podle mezinárodního Automatického systému identifikace lodí se teď ruská flotila nachází na úrovni Sicílie. Britská média s odvoláním na zdroje z ministerstva obrany oznámila, že k flotile vedené letadlovou lodí Admirál Kuzněcov se připojily tři ruské ponorky, z toho dvě atomové, vybavené střelami s plochou dráhou letu Kalibr. Ruské ministerstvo obrany to ale zatím nepotvrdilo.

V sobotu z Černého moře přes Bospor a Dardanely proplula hlídková loď Smětlivyj a velký výsadkový koráb Georgij Pobědonosec, uvedla agentura Interfax. I jejich cílem je ruská základna v syrském Tartu.

Vysmívat se zrezivělé ruské námořní flotile není na místě

Plavbu sleduje i letectvo Spojených států. Americké hlídkové letadlo P8-A Poseidon se přiblížilo k ruské flotile, která se momentálně pohybuje ve vodách kolem Sicílie. Americký letoun v pondělí startoval z tamní základny Siganella, napsala agentura Interfax s odvoláním na internetové stránky, které se zabývají monitorováním vojenského leteckého provozu.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme