Kanibal stráví za mřížemi třináct let

Berlínský soud poslal na třináct let do vězení muže, jenž zabil svého homosexuálního partnera a některé části jeho těla si schoval do ledničky. Odsouzenému byla také nařízena psychiatrická léčba. V průběhu procesu se muž přiznal, že zabil profesora hudby z Berlína, se kterým se dříve seznámil přes internet.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Braniborská brána

Braniborská brána | Foto: europa.eu.int

Oba se údajně dohodli na sadomasochistických praktikách při pohlavním styku. Poté, co svého třiatřicetiletého partnera zavraždil šroubovákem, jeho tělo rozporcoval a ledviny, játra a plíce si uložil v ledničce. Trup oběti, odříznuté ruce a nohy našla policie schované v pachatelově bytě.

Soudní psychiatr shledal muže jako těžce duševně narušeného, i to ale snižuje jeho trestní odpovědnost pouze částečně. U odsouzeného se už léta projevovaly kanibalistické sklony, a tudíž je svému okolí nebezpečný. Právě proto musí krom vězení absolvovat i psychiatrické léčení.

I přes pachatelovu nebezpečnost je konečný trest o rok nižší, než na počátku požadovala obžaloba. Naopak obhajoba, která odsouzeného ospravedlňovala přiznáním a lítostí nad činem, chtěla svého mandanta vidět za mřížemi pouhých deset let, uvedla agentura DPA. Berlínský soud pak mohl rozhodnout v zákonném rozpětí od devíti měsíců až po čtrnáct let.

Markéta Pešková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme