Pád vojenského vrtulníku na Slovensku nepřežili tři lidé

Na východním Slovensku v úterý pozdě večer havaroval vojenský vrtulník. Nehodu, která se stala během výcvikového letu, nepřežili tři členové posádky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mi - 24

Mi - 24 | Foto: Armáda ČR

Vrtulník Mi-24 patřící prešovské letecké základně se zatím z nezjištěných příčin zřítil do prostoru mezi obcí Sabinov a letištěm Ražňany. Podle očitých svědků stroj zvláštně manévroval a nakonec spadl na pole.

Po dopadu na zem vrtulník explodoval a začal hořet. Posádka před tím nereagovala na radiové spojení, dispečink proto vyhlásil záchrannou akci. Mezi tím přivolali pomoc tři mladí muži, kteří celou událost náhodně sledovali.

Na místo bezprostředně po havárii přijeli hasiči, vojenská policie i záchranná služba. Tříčlenné posádce už pomoct nemohla. Zahynuli piloti Imrich Gonda (39) a Vladimír Rišian (37) i čtyřiadvacetiletý palubní technik Mikuláš Ragan.

Ministerstvo obrany potvrdilo, že šlo o cvičný let. Ministr obrany Juraj Liška zřídil zvláštní vyšetřovací komisi. Na Slovensko se vrátil i náčelník generálního štábu Ľubomír Bulík, který kvůli tragédii zrušil účast na zasedání Vojenské rady NATO v Bruselu.

Renata Havranová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme