Atentát na J. F. Kennedyho stále plný záhad

Američané si připomněli 42 let od chvíle, kdy byl v Dallasu zavražděn prezident John F. Kennedy. Shodují se na to, že i přes zveřejnění milionů stránek dokumentů a více než 40letém pátrání profesionálů i amatérů, zůstává jeden z nejsenzačnějších zločinů v historii Spojených států obestřen tajemstvím.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

J.F.Kennedy

J.F.Kennedy | Foto: Séminare de Sherbrooke

Těm, kteří se více než 40 let snaží přijít na kloub smrti JFK, prošedivěly vlasy a často se sami ztrácejí v nejrůznějších teoriích. Na poslední třídenní konferenci ve Washingtonu o zavraždění prezidenta Kennedyho se pokoušeli její účastníci revidovat známou teorii jedné kulky, kterou chtěli na konci 70. letech američtí zákonodárci uzavřít složitý případ.

Znovu a znovu se probírá například to, že na záznamech dallaské policie je slyšet až pět výstřelů, což by znamenalo, že kromě Lee Harwey Oswalda střílel také někdo jiný.

Tři ze čtyř Američanů si myslí, že zavraždění Kennedyho bylo dílem spiknutí a že se jim něco stále tají. Řada historiků si ale myslí, že stále není příliš pozdě na to, přijít pravdě na kloub.

Milan Kopp, Miroslav Konvalina Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme