FBI sleduje americké aktivisty nespojované s terorismem

FBI sleduje ve Spojených státech americké aktivisty, kteří nemají nic společného s islámským terorismem. Federální úřad pro vyšetřování podle právě zveřejněných dokumentů nespouští z očí ekology, lidi stavící se proti týrání zvířat a dokonce i skupiny pokoušející se pomáhat chudým.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Federal Bureau of Investigation

Federal Bureau of Investigation | Foto: Federal Bureau of Investigation

Představitelé FBI ve Washingtonu se hájí tím, že vyšetřovatelé nemají zájem monitorovat politické nebo sociální aktivity. Vyšetřování členů občanských skupin bylo vždy na základě podezření z kriminální činnosti anebo násilností na veřejných shromážděních.

Po 11. září 2001 dal americký ministr spravedlnosti FBI větší volnost při sledování veřejných projevů občanských skupin, které by mohly vyústit v teroristické činny. Federální úřad pro vyšetřování tak nesleduje jen skupiny spojované s mezinárodním terorismem, ale také skupiny lidí, které by mohly sáhnout k občanské neposlušnosti nebo k násilným činům. Až 150 amerických občanských skupin se obává, že je vláda nechává sledovat.

Miroslav Konvalina Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme