Miloševič zřejmě zemřel na infarkt

Pravděpodobnou příčinou smrti bývalého jugoslávského prezidenta Slobodana Miloševiče ve vazební věznici haagského tribunálu bylo selhání srdce. O infarktu mluví zatím neoficiální informace z provedené pitvy. Zatím také stále není jasné, kde by měly spočinout tělesné ostatky Miloševiče. Miloševičova Srbská socialistická strana chce, aby se jeho pohřeb konal ve vlasti.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slobodan Miloševič

Slobodan Miloševič | Foto: AFP

Srbští socialisté podali vládě žádost, aby umožnila důstojný pohřeb Slobodana Miloševiče. Podle mínění jeho stranických kolegů by mě být pochovaný na novém bělehradském hřbitově v Aleji významných srbských rodáků. Místo k poslednímu odpočinku nabídli také členové Srbské socialistické strany z Miloševičova rodného města Požarevac.

V Bělehradě nebo v Požarevci by mělo Miloševičovo tělo spočinout pouze v případě, že se budou moci pohřbu účastnit všichni členové rodiny. Tedy i vdova Mirjana Markovičová a Miloševičův syn Marko, kteří utekli před srbskými soudy do Ruska. Vše ale nasvědčuje tomu, že srbský prezident Boris Tadič nedá Miře Markovičové milost a pohřeb jejího manžela ve vlasti tak neumožní.

Pavel Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme