Německá MTV odvysílá kontroverzní animovaný seriál o papeži

Německá hudební televize MTV odvysílá dnes večer první díl kontroverzního animovaného seriálu Popetown. Ten ukazuje papeže jako umíněné dítě, které se navíc chová značně potrhle. Katolická církev v Německu i řada politiků vyvinula značné úsilí, aby vysílání anglického seriálu zastavila. Vedení televize nakonec nátlaku částečně ustoupilo.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Berlínská televizní věž, v popředí Humboldtova universita a kopule chrámu

Berlínská televizní věž, v popředí Humboldtova universita a kopule chrámu | Foto: de.wikipedia.org

I když měla MTV "zelenou" od příslušné televizní rady, nakonec nebude vysílat celý seriál, ale jen vybrané díly. První díl Popetownu navíc doprovodí živá diskuse za účasti zástupců církve, politiků nebo novinářů.

Katolická církev podnikla proti televizi nebývalé tažení, ve kterém nechyběla ani trestní oznámení. Kulturní zmocněnkyně Evangelické církve Petra Bahrová ale prohlásila, že by si katolická církev i společnost měly prudké reakce rozmyslet i na pozadí konfliktu kolem karikatur proroka Mohameda.

"I když seriál ukazuje infantilního papeže, sexuchtivé jeptišky a kardinály jako zločince, nikdo se neposmívá Bohu, Ježíši Kristu nebo věřícím," dodala Bahrová.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme