Palestina si bude stěžovat na izraelský útok

Palestinská autonomie podá stížnost Radě bezpečnosti OSN proti akci izraelské armády. Prohlásil to dnes poradce autonomie Nabíl Abú Rudeina. Správa také požádá o svolání mimořádného zasedání Rady bezpečnosti OSN. Nabíl Abú Rudeina dále řekl, že prezident samosprávy Jásir Aratat dnes mluvil telefonicky s generálním tajemníkem OSN Koffim Ananem a informoval ho o posledním vývoji na palestinských územích.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

zraněný izraelský voják

zraněný izraelský voják | Zdroj: ČTK

Zejména pak o obsazení města Tulkarm na západním břehu Jordánu izraelskou armádou. Informoval o tom izraelský rozhlas. Do této bezpečnostní operace byly podle arabského vysílání britské rozhlasové stanice BBC zapojeny desítky tanků a jejím výsledkem je dosud zatčení několika radikálů z palestinských militantních organizací. Podle pozorovatelů se jednalo o největší vojenskou operaci proti palestinské autonomii od začátku palestinského povstání před téměř 16 měsíci.

Markéta Kaclová, Jaromír Janev Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme