Norimberk připomíná mexickou fiestu

Nefalšovanou mexickou fiestu připomíná dnes centrum Norimberka. Tisíce mexických fanoušků přijelo podpořit svůj národní tým, který večer na mistrovství světa změří síly s Íránem. Půjde o první utkání šampionátu, které má politický náboj. Zatím tomu v ulicích města nic nenasvědčuje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mexičtí fanoušci

Mexičtí fanoušci | Foto: AFP

Bezstarostná a přátelská atmosféra má zatím v Norimberku jasně navrch. Jen přítomnost několik aktivistů s transparenty odmítajícími politiku íránského prezidenta Ahmadínedžáda naznačuje, že nejde jen o sport. Mexickým fanouškům je ale tahle stránka věci úplně lhostejná.

"Nene, to nás vůbec neznepokojuje... Naše země nemá žádné politické spory s Íránem. Jde jen a jen o fotbalový zápas, jsme tu kvůli mistrovství světa a nic jiného nás nezajímá," říká Miguel, který vážil cestu přes Atlantik, i když nemá na dnešní zápas lístek.

Stejný problém pálí i skotského fanouška Stewarta MacPhersona, který s kamarádem Rossem taky přijel povzbudit mexický tým. Na sobě má tradiční skotský kilt a k tomu dres mexické reprezentace. "Poslední čtyři dny jsme v Mnichově neustále slavili se skupinou mexických fandů a oni nás pozvali, ať jedeme do Norimberku s nimi. Tak jsem teď poloviční Mexičan a poloviční Skot."

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme