Německo se začne zabývat integrací přistěhovalců

V Německu dnes budou řešit otázku další integrace imigrantů do společnosti. Vrcholnou schůzku na tohle téma svolala kancléřka Angela Merkelová. Zatímco strany Unie požadují tvrdší sankce pro nepřizpůsobivé cizince, sociální demokraté prosazují mírnější linii. Neshody panují i v otázce tesů pro uchazeče o státní občanství.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Budova Spolkového kancléřství

Budova Spolkového kancléřství | Foto: Jiří Hošek

Šéf bavorské CSU Stoiber si představuje, že by imigranti v první řadě měli uznat vůdčí roli německé kultury. Představitelé CDU i CSU taky požadují tresty pro ty imigranty, kteří o integraci do společnosti nebudou jevit zájem. Při zvlášť závažných prohřešcích by podle jejich představ měli přistěhovalci přijít o povolení k pobytu.

Podle SPD by ale lidé odlišné barvy pleti, vyznání a státní příslušnosti měli přijmout především stejné hodnoty obsažené v německé ústavě. Do budoucna by se každopádně měl klást větší důraz na výuku německého jazyka. Vláda kancléřky Merkelové se usnesla, že děti cizinců by se měli němčinu začít učit už ve školce. Kabinet by měl nový národní integrační plán představit v polovině příštího roku.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme