Srážku vlaků v Egyptě nepřežilo 80 lidí

Nejméně 80 lidí nepřežilo srážku dvou vlaků v Egyptě. Neštěstí se stalo v deltě Nilu asi 20 kilometrů severně od metropole Káhiry, uvedly egyptské policejní zdroje. Jde už o třetí velké železniční neštěstí v zemi od letošního února.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

srážka vlaků v Egyptě

srážka vlaků v Egyptě | Foto: AFP

Obě soupravy směřovaly do hlavního města. Havárii u obce Kaljúb způsobil patrně strojvůdce jednoho z vlaků, který se pravděpodobně neřídil signalizací. Jedna souprava narazila zezadu do druhé a smetla z kolejí nejméně dva vagony.

Mezi cestujícími bylo mnoho venkovanů, ale i úředníků a policistů mířících ráno do zaměstnání v Káhiře. Záchranáři vyprostili ze změti zprohýbaného plechu asi 80 mrtvých a na 160 zraněných. Sanitky rozvážely postižené do sedmi nemocnic v okolí.

Velvyslanectví České republiky v Egyptě zatím nemá informace o tom, že by ve vlacích cestovali nějací Češi. Oblast, kde se neštěstí stalo, nepatří k obvyklým turistickým destinacím.

Martin Hromádka, Zuzana Gálová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme